woensdag 22 juli 2015

Israelische militairen schieten weer jonge Palestijn dood

 Muhammad Alawna, levend en dood. 

Israelische militairen hebben woensdagmorgen weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Het was de 21-jarige Muhammad Ahmad Alawneh uit Burqin, bij de stad Jenin. Hij was de 16e Palestijn die dit jaar op de Westoever door Israelische kogels werd gedood. Het gemiddelde ligt daarmee op ongeveer een dode Palestijn per twee weken, een verbetering ten opzichte van verleden jaar (58 doden). Toen lag het gemiddelde iets boven één dode per week.
Muhammad Alawneh werd door een kogel in de borst getroffen tijdens rellen die uitbraken toen Israelische militairen arrestaties kwamen verrichten in Burqin. De troepen schoten daarbij met traangas, stungranaten en scherpe munitie. Alawneh werd naar een ziekenhuis gebracht en geopereerd, maar overleed alsnog aan zijn verwonding. Tijdens de inval arresteerden de Israeli's twee mannen, een van hen was een journalist.
In totaal hielden de Israeli's dinsdagnacht 20 Palestijnen aan (het dagelijkse gemiddelde beweegt zich tussen tien en 20). Een legerwoordvoerster vertelde Ma'an News dat drie ''Hamas aanhangers'' werden opgepakt in Jenin, Qalqiliya en ten westen van Hebron. De 17 anderen, die volgens haar werden gearresteerd wegen ''illegale activiteiten'', kwamen uit het district Jenin (1), Nablus (4), Ramallah (6), Bethlehem (2) en in Hebron (3). De mensrechtenorganisatie Addameer  schat dat van de mannelijk Palestijns bevolking ongeveer 40% vroeger of later een Israelische gevangenis van binnenuit leert kennen.  

1 opmerking:

Elisabeth zei

Hij zal vast wel een steen in zijn hand hebben gehad, dus 'Pallywood' Leo en mensen zoals hij zullen het wel weer prima vinden.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...