woensdag 15 juli 2015

Israel pakt dader dodelijke schietpartij op de Westoever

Danny Gonen's car shortly after deadly shooting
 De auto van Gonen na de aanval. 

De Israelische politie heeft de dader gepakt van de schietpartij op de Westoever, waarbij op 19 juni de 25-jarige Israeli Dan Gonen werd gedood. Het is de 30-jarige Mohammed Abu Shahin, uit het vluchtelingenkamp Qalandiya. Volgens de politie is hij een betaalde employee van de Palestijnse Autoriteit.
Volgens de site van de tv-zender van de kolonisten, Kanaal 7, was Abu Shahin zelf schuldig aan zijn arrestatie. Hij zou na zijn daad, waarbij hij de auto van Gonen en diens vriend staande hield en vervolgens beschoot, de noodhulplijn 100 hebben gebeld om te vertellen dat hij een Israeli had doodgeschoten. Hoewel er na aanslagen vaker idiote meldingen binnenkomen op deze lijn, was de politie deze melding nagegaan en uitgekomen bij Abu Shahin. Volgens de politie heeft hij de aanslag bekend, evenals zes andere gevallen van beschietingen in 2014, waarbij in één geval een militair licht gewond raakte. Vier anderen uit Qalandiya, die contact hadden met Abu Shahin, zijn eveneens opgepakt. Ook het pistool waarmee Abu Shahin heeft geschoten is gevonden.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...