donderdag 4 augustus 2016

''Black Lives Matter'' noemt Israel een apartheidsstaat en schaart zich achter BDS

 Black Lives Matter demonstreert in 2015 in Amsterdam.

De beweging ''Black Lives Matter'' een coalitie van meer dan 50 organisaties van zwarte mensen in de Verenigde Staten, heeft  een nieuwe beginselprogramma aangenomen  waarin, volgens de Israelische krant Haaretz, scherpe kritiek op Israel wordt geuit en steun wordt gegeven aan de BDS beweging, de beweging voor Boycott, Divestment and Sanctions tegen Israel.
 De ''Black Lives Matter'' beweging is de afgelopen jaren ontstaan als protest tegen de frequente gevallen van dodelijk politiegeweld in de VS jegens zwarten, dat gewoonlijk niet wordt bestraft. Ook in Nederland heeft de beweging intussen een groeiende aanhang, met name na het geweld in de Haagse Schilderswijk en de politiemoorden op Mitch Henriquez in 2015 en op Rishi Chandrikasing
in 2012 op het Hollands Spoor Den Haag. In juni was er nog een demonstratie van de Nederlandse ''Black Lives'' op de Dam in Amsterdam waaraan door honderden werd deelgenomen. 

Volgens Haaretz is het beginselprogram dat oproept tot een ''einde aan de oorlog tegen zwarte mensen'' het eerste echte beginselprogramma van de beweging. Israel wort er een ''apartheidsstaat'' in genoemd ''met meer dan 50 wetten die discriminatie tegen het Palestijnse volk sanctioneren''. Het  st programma stelt dat ''Palestijnse bezittingen routinematig worden weggebulldozerd om plaats te maken voor illegale Israelische nederzettingen” en dat Israelische soldaten “regelmatig zonder proces Palestijnen arresteren die soms niet ouder zijn dan vier jaar''.  Verder meldt het programma dat Palestijnen gedwongen zijn ''dagelijks door militaire checkpoints te lopen in de door de Verenigde Staten gefinancierde Apartheidsmuur'' die Israel op de Westoever heeft gebouwd.
In het programma wordt steun uitgesproken voor de BDS campagne en Adalah, het Centrum voor de Rechten van minderheden in Israel, wordt genoemd als een van de organisaties die aan de beginselprogramma hebben bijgedragen. 

3 opmerkingen:

ineke zei

dan vergeten ze nog hoe zwarte israeliers behandeld worden en de eritreers en somaliers die er wonen.

Frans Venendaal zei

Hijmans kiest wéér voor een terreurbeweging die openlijk verkondigt politieagenten te vermoorden (wat diverse malen is uitgevoerd), blanken (diverse malen uitgevoerd), inclusief blanke baby's en joden, want tot oprichters van deze moordenaarsbende horen notoire rassenhaters. Opgericht door o.a. de notoire blankenhater Patrisse Cullors en Opal Tometi, bovendien communisten. Gesteund door racisten en antisemieten als Sharpton en Obama
Niet dat ik van je keuze opkijk want je bent een notoire rassenhater en antisemiet vanwege je liefde voor Hamas, Isl. Jih. en je eeuwige haat tegen alle joden en blanken die het niet met je eens zijn.
Fijn om steeds weer bevestigd te krijgen wat voor weerzinwekkend schorremorrie onder de NL bevolking leeft. Birds of a feather.

Abu Pessoptimist zei

Frans V.,
Leuk wel, van tijd tot tijd dit soort redeloos en ongefundeerd schelden. Jammer dat het u ontgaan is dat dit een gewoon nieuwsfeit was, waarin ik geen keuze maakte. Maar als u het mij vraagt heb ik toch wel enige sympathie voor de racistische antisemiet Obama en sta ik inderdaad achter Black Lives Matter. Veel meer dan achter de politieagenten voor wie dat kennelijk niet het geval is, in ieder geval.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...