dinsdag 2 augustus 2016

Israel sloopt autohandel en twee containers in Oost Jeruzalem

 Israelische bulldozers hebben dinsdagmorgen vroeg in Sur Baher bij Jeruzalem de zaak van een auto handelaar verwoest, evenals twee scheepscontainers. Een auto en air conditioners ter waarde van tienduizenden dollars werden in beslag genomen. In Silwan, eveneens een door Israel bij Jeruzalem getrokken en geannexeerde gemeente, sloopte inwoners Walid al Shweiki zelf zijn huis om de hoge kosten van sloop te voorkomen.
De eigenaar van de autohandel, Mohammad Elayyan, zei dat hij het land waarop hij zijn kantoor had had gehuurd van de eigenaar. De containers behoorden toe aan de familie al Atrash. Na de sloop ploegden de slopers het land waarop de gesloopte structuren hadden gestaan om en plaatsten er tot verbazing van de omwonenden een bord met de tekst ''verboden toegang, land is eigendom van de Israelische Land Authoriteit''. De gemeente Jeruzalem werd door het persbureau Ma'an om opheldering gevraagd, maar zei van niets te weten.
De NGO ARIJ zegt dat het probleem in Sur Baher betreffende land en vergunningen nog gecompliceerder is dan elders in Oost Jeruzalem door de nabijheid van de Aqsa moskee en de Oude Stad. Het gebied is daarom een belangrijk doelwit voor kolonisatie en Judaïsatie en land is er dus ook duur.  In 2012 nam de Israelische Land Autoriteit (ILA) 1.697 dunam (169,7 hectare) van  Sur Bahir en de buurgemeente Umm Tuba in beslag (dat kwam neer op 20 procent van het totaal van de twee dorpen) ten behoeve  an de bouw van de illegale nederzettingen Oost Talpiot (in het noorden) en Har Homa  (in het zuidwesten).

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...