zaterdag 13 augustus 2016

Netanyahu ''is geschokt'' en ''houdt meer van de Palestijnen dan hun eigen leiders''


Twee video's van de Israelische premier Benjamin Netanyahu. In de eerste (boven) toont hij zich tot in de ''kern van zijn zijn'' geschokt, omdat een Palestijnse vader een Israelische militair toeroept dat hij zijn zoontje van vier maar moet doodschieten. In de tweede (onder) zegt hij meer van de Palestijnen te houden dan hun eigen leiders. Is hij seriues? Waarachtig? Ik zou zeggen kijk en oordeel zelf.  
In de bovenste video (van 2 augustus) laat hij een snippertje zien van een demonstratie in het dorp Nil'in dat al een paar jaar demonstreert tegen de ''Muur'' die een flink deel van het land van het dorp heeft afgepakt. Iedere week op vrijdag trekken de dorpelingen erop uit, gesteund door Israelische en internationale supporters. Er zijn vaak incidenten geweest, er zijn mensen gedood en er zijn regelmatig ergernissen over het optreden van de Israeli's. Het door Netnayahu uitgeekozen fragmentje toont een geïrriteerde en boze vader met zijn vierjarige zoontje die tegen de soldaat roept: ''schiet hem maar dood, daar zijn jullie toch zo goed in?''
Volgens Netanyahu is dat ''de kern van het conflict''. Het feit dat Palestijnse vaders niet van hun kinderen houden, maar hen inzetten in de strijd en hij klopt dat geweldig op. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb met een rode kop van plaatsvervangende schaamte gekeken. Netanyahu kent blijkbaar geen enkele Palestijn, snapt niets van hoe ze zich voelen of van hun beweegredenen. En kraamt daarom deze supergenante, racistische kletskoek uit.  


In video nummer twee (op 11 augustus op zijn  Facebookpagina gepubliceerd) haakt Netanayahu aan bij het nieuws dat de topfunctionaris in Gaza van de NGO ''World Vision'' na langdurig door de veiligheidsdienst Shin Bet te zijn verhoord en gemarteld, de bekentenis zou hebben afgelegd dat hij miljoen aan Hamas heeft doorgesluisd (overigens meer geld dan hij ooit bij zijn werkgever in beheer heeft gehad, maar dat terzijde). In de video stelt Netanyahu dat Hamas dus dat geld heeft afgepakt van mensen die het heel hard nodig hebben. En dat terwijl Israel nog wel zo aardig is om hulp voor hen door te laten om hen te helpen! Daarbij gaat hij er zonder met de ogen te knipperen aan voorbij dat die arme mensen zo arm zijn omdat Israel nu al zo'n kleine tien jaar de grenzen van Gaza potficht houdt, in en uitvoer tot het miniemste minimum beperkt, en bovendien in drie oorlogen (waarin heel wat ''arme mensen en ook kinderen'' in Gaza werden gedood) de infrastructuur totaal naar de kloten heeft geholpen. Hij houdt meer van de Palestijnen dan hun eigen leiders, welja! Hoe komt hij erop, dit is slapstick.
Ik weet niet waarom Netayanu met deze bullshit naar buiten komt. We weten dat hij verliefd is op z'n  retorische trucs en zijn eigen sonore stemgeluid, en dat hij een leugen hier of daar nooit uit de weg gaat. Maar dan dit! Dit is niet meer genant, het is hypocriet tot in het kwadraat. En het wonderlijkste is dat hij nauwelijks wordt aangevallen, dat blijkbaar ongeveer iedereen het pikt. :

Geen opmerkingen:

Weer opgepakte gevangene Zubeidi is zwaar mishandeld: gebroken kaak en ribben

Zubeidi Wat al zo'n beetje via Twitter bekend was geworden is nu bevestigd: de Palestijnse gevangene Zakaria Zubeidi, een van de zes die...