zondag 21 augustus 2016

Wild West in Nablus

Twee mensen zijn vrijdag in het oude centrum  Nablus doodgeschoten door de Palestijnse veiligheidstroepen, minder dan 24 uur nadat twee veiligheidsmensen waren gedood tijden een zoektocht naar wapens en drugs. Twee andere leden van de veiligheidstroepen werden gewond. De twee gedode leden an de veiligheidstroepen waren Shibly Ibrahim Bani Shamsa, 27, uit Beita bij Nablus, en Mahmoud Tarayra, uit Bani Naim bij town Hebron. Zij werden gedood door schutters met M16 geweren.
Kort na middernacht, donderdag, werden de veiligheidstroepen uitgebreid met nog eens honderden manschappen die op zoek gingen naar de schutters. Behalve dat zij twee man doodden, werden er ook twee gearresteerd. Volgens de Palestijnse premier Hamdallah werd de zoektocht naar wapens en drugs daarna nog voortgezet.
Het was al de tweede keer in korte tijd dat zich een dergelijk tafereel voordeed in Nablus. Eind juni vielen vijf doden in Nablus, onder wie ook twee leden van de veiligheidstroepen, bij een soortgelijke actie, zo meldden Palestijnse functionarissen toen.   Er vielen toen ook 16 gewonden, onder wie familieleden van één van de leden van de veiligheidstroepen nadat er op zijn huis was geschoten. Onlangs werd ook het huis van de burgemeester van Nablus, Ghassan Shaka'a onder vuur genomen. Nablus, en met anme het oude centrum, is al langere tijd een centrum van misdaad. Het was ook een centrum van verzet tegen de Israelsiche bezetting tijdens  de Tweede Intifada in 2000.  

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...