zaterdag 13 augustus 2016

Netanyahu ''is geschokt'' en ''houdt meer van de Palestijnen dan hun eigen leiders''


Twee video's van de Israelische premier Benjamin Netanyahu. In de eerste (boven) toont hij zich tot in de ''kern van zijn zijn'' geschokt, omdat een Palestijnse vader een Israelische militair toeroept dat hij zijn zoontje van vier maar moet doodschieten. In de tweede (onder) zegt hij meer van de Palestijnen te houden dan hun eigen leiders. Is hij seriues? Waarachtig? Ik zou zeggen kijk en oordeel zelf.  
In de bovenste video (van 2 augustus) laat hij een snippertje zien van een demonstratie in het dorp Nil'in dat al een paar jaar demonstreert tegen de ''Muur'' die een flink deel van het land van het dorp heeft afgepakt. Iedere week op vrijdag trekken de dorpelingen erop uit, gesteund door Israelische en internationale supporters. Er zijn vaak incidenten geweest, er zijn mensen gedood en er zijn regelmatig ergernissen over het optreden van de Israeli's. Het door Netnayahu uitgeekozen fragmentje toont een geïrriteerde en boze vader met zijn vierjarige zoontje die tegen de soldaat roept: ''schiet hem maar dood, daar zijn jullie toch zo goed in?''
Volgens Netanyahu is dat ''de kern van het conflict''. Het feit dat Palestijnse vaders niet van hun kinderen houden, maar hen inzetten in de strijd en hij klopt dat geweldig op. Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik heb met een rode kop van plaatsvervangende schaamte gekeken. Netanyahu kent blijkbaar geen enkele Palestijn, snapt niets van hoe ze zich voelen of van hun beweegredenen. En kraamt daarom deze supergenante, racistische kletskoek uit.  


In video nummer twee (op 11 augustus op zijn  Facebookpagina gepubliceerd) haakt Netanayahu aan bij het nieuws dat de topfunctionaris in Gaza van de NGO ''World Vision'' na langdurig door de veiligheidsdienst Shin Bet te zijn verhoord en gemarteld, de bekentenis zou hebben afgelegd dat hij miljoen aan Hamas heeft doorgesluisd (overigens meer geld dan hij ooit bij zijn werkgever in beheer heeft gehad, maar dat terzijde). In de video stelt Netanyahu dat Hamas dus dat geld heeft afgepakt van mensen die het heel hard nodig hebben. En dat terwijl Israel nog wel zo aardig is om hulp voor hen door te laten om hen te helpen! Daarbij gaat hij er zonder met de ogen te knipperen aan voorbij dat die arme mensen zo arm zijn omdat Israel nu al zo'n kleine tien jaar de grenzen van Gaza potficht houdt, in en uitvoer tot het miniemste minimum beperkt, en bovendien in drie oorlogen (waarin heel wat ''arme mensen en ook kinderen'' in Gaza werden gedood) de infrastructuur totaal naar de kloten heeft geholpen. Hij houdt meer van de Palestijnen dan hun eigen leiders, welja! Hoe komt hij erop, dit is slapstick.
Ik weet niet waarom Netayanu met deze bullshit naar buiten komt. We weten dat hij verliefd is op z'n  retorische trucs en zijn eigen sonore stemgeluid, en dat hij een leugen hier of daar nooit uit de weg gaat. Maar dan dit! Dit is niet meer genant, het is hypocriet tot in het kwadraat. En het wonderlijkste is dat hij nauwelijks wordt aangevallen, dat blijkbaar ongeveer iedereen het pikt. :

5 opmerkingen:

Unknown zei

Israël raakt steeds meer geïsoleerd en daarom komt Netanyahu met deze bullshit. Hij slaat als een drenkeling om zich heen. Redden wat er te redden valt en het doel heiligt de middelen en daar komt nog bij dat in het land der blinden één oog koning is. De hele wereld is blind of kijkt de andere kant op als het om Israel gaat. Onbegrijpelijk.

Unknown zei

Aanvulling: Hoeveel onschuldige kinderen zijn er geen slachtoffer geworden van Israëlische bommen.

Gennadi zei

Ik merk helemaal niks van de 'isolatie' van Israel. VS staan vierkant achter Israel en met de komst van de nieuwe administratie wordt dit steun allen maar groter. De grootste criticus van Israel in EU, Frankrijk, na de reeks aanslagen op de eigen bodem, toont steeds meer begrip voor de Israelische optreden tegen terror. Relatie met Rusland waren nooit zo goed geweest als nu.
En de 'last but least': Brazilie met haar linkse regering, lange geschiedenis van onderdak geven aan de nazis en altijd anti-Israelische houding, Brasilie neemt de Israelische veiliheidsbedrijf in hand om veiligheid van OS te waarborgen.

Na mijn gevoel, de wereld toont steeds meer begrip van de Israelische strijd.

Anoniem zei

ik kan nergens vinden welk bedrijf de spelen beveiligd, wie wel?
gr, Jose

Gennadi zei

De naam van het bedrijf is ISDS. Contract is 2 bln dollars waard. Electronic intifada heeft ooit gemeld dat contract niet doorging maar dat was alleen maar de gebruikelijke leugen. Olympische Spelen zijn beveiligt met de technologie uit Israël.

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...