donderdag 4 augustus 2016

Israel vernielt huizen van de twee ''aanvallers van de Sarona markt'' in Tel Aviv

Isarel heeft in de nacht van woensdag op donderdag de huizen verwoest van de neven Makhamra in Yatta op de Westoever, die in juni een aanval pleegden op een restaurant in de Sarona Markt in Tel Aviv,  waarbij drie Israeli's werden gedood en vijf gewond, van wie er één later eveneens overleed.
De twee neven werden daarbij neergeschoten en gearresteerd. Zij wachten nog op hun proces.
Inwoners van Yatta zeiden dat honderden soldaten in het holst van de nacht centraal Yatta en de wijk al Hileh binnenstroomden en de families van Khalid en Muhammad Makhamreh uit hun huizen verdreven. Daarna werd het huis vn Khalid verweost met behulp vn een bulldozer, terwijl het huis van de familie van Muhammad werd ''ingepakt'' in explosieven en van een afstand werd opgeblazen.


Het Israelische leger had in 2005 het vernielen van huizen van de families van verdachten afgeschaft omdat het niet bleek te werken als afschrikwekkend middel. In 2015 werd het echter op bevel van premier Netanyahu weer in ere hersteld. De familie Makhamra hadden bij het Israelische hooggerechtshof een verzoek ingediend om de sloop tegen te houden. Dat werd eind juli door het hof verworpen. Volgens de Israelische mensenrechtenorganisatie Hamoked doet het hof dat in zulke gevallen automatisch. Sloop van huizen is een collectieve strafmaatregel en is als zodanig onder het oorlogsrecht gekwalificeerd als een oorlogsmisdaad.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...