maandag 29 augustus 2016

Sterke toename schade van opgravingen door kolonisten in Silwan

 Huizen van de Palestijne inwoners van Silwan bij Jeruzalem hebben de laatste tijd weer veel schade opgelopen als gevolg van opgravingsactiviteiten onder het stadsdeel, zo heeft het Wadi Hilweh Informatiecentrum, het informatiecentrum van de bewoners maandag meegedeeld.
Onder het stadsdeel wordt al jaren gegraven door Elad, een organisatie van kolonisten die daar een bijbels pretpark en ''archeologische'' bezienswaardigheid, Stad van David genaamd,  aanlegt. 
De opgravingen begonnen in 2007 en veroorzaakten al onmiddellijk problemen zoals verzakkingen. De bewoners wisten via het hooggerechtshof het werk 14 maanden stilgelegd te krijgen. Maar daarna begon het weer met als gevolg gaten in de weg, scheuren in muren en verzakkingen van wallen en van muren van de  moskee.
Ditmaal is sprake van zeer ernstige schade aan groepen huizen: ontzette muren, scheuren en instortingen.“Scheuren en instortingen gebeurden meestal in de winter, maar onlangs zijn oude scheuren dieper en groter geworden en ook zijn er nieuwe verschenen,'' aldus het informatiecentrum. ''Dat geeft aan dat de autoriteiten de opgravingen hebben geïntensiveerd.'' Volgens het centrum hebben de bewoners van Silwan de laatste tijd ook duidelijk het geluid kunnen waarnemen van dat de werktuigen die bij het graven worden ingezet.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...