donderdag 25 augustus 2016

Israel liegt over toedracht dood Palestijn bij nederzetting Ariël

Sari Abu Ghurab
Israelische militairen hebben woensdag weer een Palestijn doodgeschoten die probeerde een Israelische soldaat  te steken. Zo hebben Israelische bronnen dat althans gemeld. Foto's spreken dit verhaal echter tegen. 
Volgens een woordvoerder van het leger waren Palestijnen vanuit een auto op weg nr 60 in de buurt van de nederzetting Ariël stenen aan het gooien. Israelische militairen zetten de achtervolging in, en volgens het verhaal kwam tijdens de achtervolging een Palestijn de auto uit die probeerde een soldaat in zijn nek te steken. De soldaat, die volgens het verhaal lichtgewond zou zijn geraakt, schoot de man toen dood.
De gedode Palestijn was de 24 jarige Sari Muhammad Abu Ghurab uit het dorp Qabatiya in het district Jenin. Een foto (de tweede hier bij dit stukje) laat zien dat het leger loog over de toedracht: Sari zat na de schietpartij dood in de auto en werd er vervolgens door militairen uitgehaald. Sari zou overigens over twee maanden zijn getrouwd. Hij was volgens persbureau IMEMC de 219de Palestijn die sinds oktober werd gedood door  Israelische militairen.
De dode Sari in de auto. (Foto al Quds)
In de zee voor Gaza werd donderdag een Palestijnse visser door Israelische militairen gearresteerd. Dat gebeurde nadat zij zijn boot onder vuur hadden genomen, omdat hij volgens hen buiten de door Israel afgebakende gebied aan het vissen zou zijn geweest. De visser, Abed al-Aziz Saadallah, werd volgens Israelische bronnen in de haven Ahsdod behandeld aan verwondingen die hij door Israelische kogels had opgelopen.  Volgens Israel waren eerst waarschuwingsschoten gelost. De legerwoordvoerder voegde eraan toe dat tijdens het incident op de Israeli's was geschoten vanaf de kust van Gaza.Incidenten als dit zijn routine in Gaza. Vissers en boten worden daar met grote ongeveer wekelijks opgebracht, maar daarbij raken de vissers gelukkig niet wekelijks door Israelische kogels gewond.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...