donderdag 20 juli 2017

Israel schiet 46ste Palestijn dood van dit jaar

De dode Muhammad Tnouh. Er is geen mes te zien op de foto. Wel is een bloedvlek te zien achter de jeep. (Ma'an)  

Israelische militairen hebben donderdagmiddag in het dorp Tuqu' (regio Bethlehem) bij een militair checkpoint een 26-jarige man doodgeschoten. Volgens de militairen dreigde hij de soldaten te steken. Onmiddellijk reagerend op de dreiging werd hij doodgeschoten, volgens de militaire woordvoerder. Een verslaggever van Ma'an News die toevallig ter plaatsen was zei dat er vier schoten werden afgevuurd. Ooggetuigen meldden dat de man daarna met de militaire jeep werd overreden. Ambulancepersoneel van de Rode Halve Maan kreeg geen toestemming naderbij te komen om naar hem te kijken. De Israeli's legden na enige tijd een laken over hem heen. De militaire woordvoerder zei desgevraagd, wat alle militaire woordvoerders in dit soort gevallen standaard tegen Ma'an News zeggen, namelijk dat ''hij zou kijken naar de rapportage (van de militairen) over het overrijden.
De gedode man heette Muhammad Hussein Ahmad Tnouh. Hij was de 46ste doodgeschoten Palestijn sinds het begin van dit jaar. Er raakten geen Israeli's gewond. Na de dood van Tnouh braken onlusten uit in Tuqu'.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...