zondag 23 juli 2017

Twee keer in een week een shahada en de moordenaar gaat vrijuit

Er is wat vreemds aan de hand met de rechtshandhaving in Israel. Terwijl iedereen te hoop loopt tegen Omar al-Abed, de jongen die in de nederzetting Halamish drie mensen doodde omdat iemand toch wat moest ondernemen tegen de ontheiliging van al-Aqsa, onderneemt niemand actie tegen de moordenaar van Muhammad al-Sharaf. Terwijl het dorp Kobar van al-Abed van de buitenwereld is afgesloten, Omars broer is opgepakt, zijn huis overhoop gehaald, Netanyahu heeft gezegd dat het '''zo spoedig mogelijk moet worden vernield'' en Lieberman eraan toevoegde dat ''de terrorist'' de doodstraf verdient, is er niemand die moeite doet om de kolonist op te pakken die Muhammad al-Sharaf (18) doodde met een schot in zijn nek. Sharaf was één van de drie slachtoffers die vrijdag vielen tijdens de massademonstraties tegen de ''poortjes'' bij al-Aqsa. 
Toch was ook dat een moord. Muhammad liep na het ochtendgebed buiten al-Aqsa met vrienden terug door de Ras al-Amoud wijk naar huis in Silwan, toen een kolonist uit de daar gebouwde nederzetting in  de wijk het vuur opende op de groep.
Muhammad werd getroffen en stierf. Juist een week eerder had hij zijn middelbare schooldiploma behaald (zie de foto hierboven). De tent waarin hij zijn felicitaties in ontvangst nam stond er nog  Best handig eigenlijk, want nu kon hij meteen worden gebruikt als rouwtent. ''Deze week kreeg hij twee keer een shahada,'' zei zijn moeder met een wrange woordspeling. Shadada betekent in het Arabisch zowel ''diploma'' als ''martelaarschap''. Muhammad gaat niet meer naar de universiteit zoals hij van plan was, de familie rouwt. Maar achter de moordenaar aangaan doet dus niemand. Hoewel hij best makkelijk te vinden zou zijn. Maar in Israel zijn duidelijk alleen Palestijnen terroristen. Kolonisten die zomaar Palestijnen doodschieten  plegen vermoedelijk een vaderlandslievende daad. Het wordt in ieder geval door de vingers gezien.

2 opmerkingen:

Meir zei

'...Twee keer in een week een shahada.....' en '.......omdat iemand toch wat moest ondernemen tegen de ontheiliging van al-Aqsa,...'
aldus de vertegenwoordiger van Hamas NL Heijmans (aka Julius Streicher II).

Abu Pessoptimist zei

Meir,v
Zo is het wel genoeg, Als het prafras3ren van de uitingen van een Palestijn die ontdaan is over de situatie op het terrein van de Aqsa moskee en tot een wanhoopsdaad overgaat, mij tot een vertegenwoordiger van Hamas maakt. Of als het protesteren tegen het feit dat Joodse moordenaars in Israel alleen gepakt en vervolgd worden (en een lichte straf krijgen) als hun daad op video is vastgelegd en door Joodse getuigen wordt bevestigd, mij in uw ogen tot een tweede Julius Streicher maakt, dan moet dat maar. U vindt blijkbaar dat Joden iedereen mogen doodschieten en dat dit niet strafbaar hoeft te zijn? Ik schrijf dit in Krakow, na een eerder bezoek aan Lodz en aan Warschau, drie plaatsen waar exact hetzelfde gebeurde, maar dan omgekeerd: anderen schoten er massaal Joden dood omdat het mocht. Het is tragisch dat die zaak op zijn kop is gezet.
En u bent na deze laatste rake en treffende reactie NIET meer welkom op mijn blog, Dat u dat even weet.

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...