zondag 2 juli 2017

Israel arresteert opnieuw Khalida Jarrar op op grond van ''het bedrijven van politiek''

 Khalida Jarrar

Israel heeft bij een nachtelijke inval opnieuw Khalida Jarrar opgepakt die ruim een jaar geleden uit de gevangenis was ontslagen, nadat ze daar 14 maanden had doorgebracht op een veroordeling voor het  had bedrijven van acties voor het  Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP). Haar arrestatie nu vindt  plaats op dezelfde grond: zij zou opnieuw actief bezig zijn geweest met PFLP activiteiten. Wat dat ook moge inhouden.
Tijdens dezelfde nachtelijke actie werd ook Khitam Sa'afin opgepakt, de voorzitster van de Unie van Palestijnse Vrouwencomités en nog negen andere mensen.  (In totaal een gemiddeld aantal arrestaties voor een rustig zondag, overigens). 
Khalida Jarrar is voor de PFLP lid van het (al een aantal jaren niet meer bijeengekomen) Palestijnse parlement, de PLC, voorzitter van gevangenencommissie van de PLC, en vice voorzitter van de mensenrechtenorganisatie (vooral voor gevangenen) Addameer.
Jarrar's vorige arrestatie, die eindigde op 3 juni 2016, kwam nadar ze eerst een order had gelegen om een tijdje van El Bireh te verhuizen naar Jericho (die ze negeerde) en vervolgens werd gearresteerd op grond van een administratieve detentie order die zoveel protest opriep in de wereld, dat de Israelische autoriteiten zich gedwongen voelden haar alsnog aan te klagen. Dat gebeurde op grond van 12 ''vergrijpen'' die allemaal neerkwamen op het bedrijven van normale politieke activiteiten.  Volgens de bezettingsautoriteiten waren die ongewenst en dus strafbaar. Jarrar weigerde zich te verdedigen. Zij noemde de militaire rechtbank niet rechtsgeldig en de aanklachten vond ze onzin.
De organisatie Addameer zegt in een verklaring dat Jarrar's arrestatie een aanval is op de Palestijnse politieke leiders en de ''civil society'', die plaatsvindt in het kader van de voortdurende campagnes van het arresteren van Palestijnen. Ik ben het daar volledig mee eens. Dit is het soort arrestaties dat meer dan wat ook duidelijk maakt wat het betekent dat de Palestijnen leven onder een bezetting. En dat al 50 jaar.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...