vrijdag 14 juli 2017

Twee dode politiemannen en drie dode Israelische Palestijnen bij schietpartij op Haram al Sharif

Updated. Tijdens een schietpartij op de Haram al Sharif in Jeruzalem zijn vrijdagmorgen om 7 uur plaatselijke tijd twee Israelische politiemensen zeer ernstig en een derde minder ernstig gewond geraakt. De twee zwaar gewonde politiemannen overleden later in het ziekenhuis.
De schietpartij vond plaats bij de Leeuwenpoort. De daders, drie Palestijnen, vluchtten in de richting van de Aqsa moskee, maar werden achtervolgd door andere eenheden van de Israelische politie en in een hagel van kogels doodgeschoten. Zij werden later door de Israelische politie geïdentificeerd als Muhammad Ahmad Muhammad Jabarin, 29; Muhammad Hamid Abd al-Latif Jabarin, 19; en Muhammad Ahmad Mufdal Jabarin, 19, alledrie afkomstig uit de Israelische stad Umm al-Fahmm in Israel binnen de ''groene lijn''.

Op bovenstaande video is te zien dat één van de drie na te zijn ''geneutraliseerd'' weer opstaat en probeert te vluchten. Hij wordt vervolgens met een grote hoeveelheid schoten neergemaaid en gedood. Hij had op dat moment geen wapen in de hand. De drie aanvallers waren bewapend met twee zogenoemde Carlo automatische wapens (plaatselijk door Palestijnen gemaakte wapens) en één pistool.
De Israelische politie ontruimde na de schietpartij de Haram al Sharif waar op dat moment het ochtendgebed plaatsvond. Het vrijdaggebed werd vervolgens geschrapt. Dat was iets wat zelfs in het jaar 2000, tijdens de Tweede Intifada, niet is gebeurd. Alle toegangen tot de Oude Stad werden afgesloten en iedereen die erin of eruit wilde werd tegengehouden. Volgens de mufti, Muhammad al Hussein, die  op meerdere plaatsen werd tegengehouden om naar de Aqsa moskee te gaan, is zoiets zelfs sinds 1967 niet eerder voorgekomen.
 Op dezelfde dag dat de schietpartij plaatsvond werd in het Deheishe kamp bij Betlehem een 18 jarige jongen doodgeschoten tijdens een arrestatieactie van het Israelische leger. Een dag eerder werden in Jenin twee jongens doodgeschoten. Het aantal sinds het begin van dit jaar gedode Palestijnen is met deze zes nieuwe doden op 43. gekomen. Het aantal gedode Israeli's, met de twee dode politiemannen, op 10. 

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...