woensdag 12 juli 2017

Israelische leger doodt twee jonge Palestijnen tijdens ''operatie'' in kamp Jenin

De twee doden in Jenin, links Aws Salamah,rechts Saad Nasser Salah. (Ma'an News) 

Israelische militairen hebben woensdagmorgen in het vluchtelingenkamp Jenin twee jonge Palestijnen doodgeschoten. De 17-jarige Aws Muhammad Youssif Salamah stierf in het Khalil Suleiman ziekenhuis op de operatietafel aan de gevolgen van een schotwond. De 20-jarige Saad Nasser Hassan Abd al-Fattah Salah werd door kogels getroffen in het hoofd en in de borst en stierf ter plekke, volgens de Palestijnse Rode Halve Maan. Hij laat twee broers achter van wie er één in een Israelische gevangenis zit, en een vader die invalide is als gevolg van een Israelische schotwond die hij geruime tijd geleden opliep.
Er waren bij de schietpartij in het kamp ook twee gewonden. Een kreeg een dumdumkogel (een kogel die zich in het lichaam in meerdere delen splitst) in zijn been, De andere raakte gewond door granaatscherven
De doden vielen tijdens ''een operatie'' die het Israelische leger in alle vroegte in het kamp uitvoerde. Daarbij zouden de militairen, volgens een legerwoordvoerder, onder meer vanaf de daken zijn bekogeld met molotovcocktails. Zij hadden daarop het vuur geopend. De twee Palestijnse doden waren de 38ste en de 39ste die dit jaar werden gedood door Israelisch geweld. Onder de Israelische soldaten vielen geen gewonden.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...