zondag 2 juli 2017

Israel schorst bezoekrecht gevangenen van Hamas

De gevangenis van Ramle.

Ongeveer 1.200 gevangenen met banden met Hamas in Israelische gevangenissen mogen vanaf afgelopen vrijdag geen bezoek meer ontvangen. Op  die manier wil Israel Hamas dwingen de Israeli Abera Mengistu vrij te laten die in handen van Hamas is. Ook wil het de lichamen terug van  twee Israelische soldaten die in de oorlog van 2014 zijn omgekomen, luitenant Hadar Goldin,en sergeant   Oron Shaul. 
Tijdens het recente bezoek van een delegatie van Hamas is er indirect met Hams onderhandeld over de teruggave. Maar Hamas heeft voet bij stuk gehouden en gezegd dat er niet gepraat wordt over een teruggave van gevangenen en lichamen voordat alle gevangen die bij de gevangenenruil van 2011 weden vrijgelaten, en die Israel in de tussentijd weer heeft opgepakt en gevangengezet, worden vrijgelaten.  

 De familie van Hadar Golding toonde zich ingenomen met de maatregel: ''Twee jaar lang hebben we de regering geraagd bezoeken voor de Hamas gevangenen af te schaffen en de verbeteringen in hun omstandigheden te schrappen. Het houden van de gijzelaars moet een last voor ze worden, niet iets waar ze wat aan hebben.''  Ook de familie van Oron Shaul noemde het ''een juiste beslissing'' en deed een beroep op Netanyahu ''de druk niet te verlichten".
Hamas heeft de Israelische maatregel een ''oorlogsverklaring jegens de gevangenen'' genoemd. Volgens een woordvoerder is de Israelische regering gezwicht voor de eisen van de families van Golding en Shaul,
Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...