zaterdag 8 juli 2017

Peutertje van 1,5 jaar sterft door Israelisch traangas

Een anderhalf jaar oud peutertje uit de plaats Abud, in het district Ramallah van de Westoever is vrijdagavond overleden als gevolg van het feit dat hij ongeveer twee maanden geleden een overdosis traangas kreeg te verwerken. Volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid heette het jongetje Abdel Rahman Barghouti. Hij overleed in het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem.
Het peutertje raakte gewond tijdens onlusten op 19 mei, naar aanleiding van de massale hongerstaking van Palestijnse gevangenen. Het Palestijnse persbureau WAFA meldt dat Israelische soldaten met hun jeeps verhinderden dat het kind na gewond te zijn geraakt kon worden vervoerd per ambulance. Medisch personeel moest te voet aanrukken voor eerste hulp om daarna het kind naar de ambulance te dragen, wat al met al meer dan een half uur duurde. De kleine Abdel Rahman belandde in het ziekenhuis in Ramallah, maar werd naar het Hadassah ziekenhuis overgebracht nadat zijn toestand ernstig verslechterde. Hij werd de 36ste Palestijn die dit jaar als gevolg van Israelisch geweld overleed.
De peuter was overigens niet het eerste slachtoffer van het overdadig gebruik van traangas door de Israeli's van de laatste tijd. In 2016 overleed de 3 jarige  Muhammad Mustafa Habash, 63, in het dorp  Asira al-Shamaliya in het district Nablus van de Westoever als gevolg van traangas tijdens clashes bij het Qalandiya checkpoint. In 2015 stierf een 8-maanden oude baby in het dorp Beit Fajjar in het district Bethlehem door traangas. En enkele dagen daarvoor bezweek de 54-jarige  Dr. Hashem al-'Azza, een geliefde, oudere geweldloze activist uit Hebron, eveneens aan een overdosis traangas.

3 opmerkingen:

Meir zei

Je kop is verkeerd, dient te zijn: Peuter sterft door terreur van Arabieren. Wat jij doet is de geallieerden de schuld geven voor de dood van een kind van nazi's door bombardementen tijdens WOII.
Jij mag graag oorzaak en gevolg omdraaien net als de BBC of CNN.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Sinds Trump president is, is nieuws inderdaad allemaal nepnieuws geworden. Om hierop door te gaan: de werkelijke reden is natuurlijk dat de Palestijnen niet willen erkennen dat Joden Palestina na 2000 jaar Arabische bezetting hebben bevrijd.

Je hebt hopelijk begrepen dat ik je reacties alleen plaats is ze zo hilarisch de plank misslaan als hierboven. Tenzij je zoals het behoort je emailadres opgeeft, natuurlijk.

Elisabeth zei

Een oudoom van mij had het ongeluk in Putten te wonen toen het verzet het een goed idee bleek te vinden daar in de buurt een aanslag te plegen. Ik neem aan dat zelfs Herman de Goede/Meir weet wat er toen gebeurd is. Hij zou de volgende kop een goede weergave van de gebeurtenissen hebben gevonden:"Dorpelingen sterven door terreur van Nederlanders."

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...