vrijdag 21 juli 2017

Drie Israelische kolonisten doodgestoken, één ernstig gewond, aanvaller neergeschoten

Halamish.

2 x Updated.  Drie Israelische kolonisten zijn vrijdagavond doodgestoken in de nederzetting Halamish (in de buurt van het Palestijnse dorp Nabi Saleh). Een vierde raakte ernstig gewond.  De drie dode Israeli's zijn Yosef Salomon, een man van in de 60, en zijn zoon en dochter van in de 30. Zijn vrouw van 68 is ernstig gewond.
De drie werden het slachtoffer van een aanslag tijdens een shabbath familiediner. Andere familieleden wisten zich in een kamer ernaast in veiligheid te stellen en vroegen via de telefoon om hulp. Een Palestijn van 19 jaar uit de plaats Kobar was de nederzetting binnengeslopen en wist via het inslaan van een raam het huis binnen te komen. Een buurman, die in het leger was, hoorde lawaai en schoot hem neer. Hij is gewond. Zijn naam is Omar al-Abed. Op zijn Facebookpagina maakte hij duidelijk dat de aanslag een vergelding was voor de Israelische behandeling van de kwestie van de Aqsa moskee.''Zij ontheiligen al Aqsa en jullie slapen. Ze hebben Allah de oorlog verklaard en al wat ik heb is een mes,'' stond daar te lezen.
Eerder op de dag werden tijdens demonstraties tegen de plaatsing van elektronische controlepoortjes bij de Aqsa moskee in Jeruzalem drie Palestijnse jongeren doodgeschoten en raakten 390 mensen gewond.

1 opmerking:

Feng zei

Hoe kan dat nu, geen enkele reactie op de gebeurtenissen rondom de Aqsa moskee.
Kennelijk is er niets aan de hand?

Feng Chsang

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...