zondag 27 november 2011

Bij ons in Holland

Jossef
Geachte politici en bestuurders,
Deze brief gaat over Jossef. Een jochie van negen jaar. Acht jaar van zijn leven woont hij al in Nederland, met zijn moeder Luchia. Ze dreigen het land te worden uitgezet. Naar Eritrea, een van de armste en gevaarlijkste landen in de wereld.
Nog een paar dagen woont Jossef in asielzoekerscentrum Alkmaar.
Nog een paar dagen en dan moeten Jossef en zijn klasgenootjes van De Driemaster afscheid nemen van elkaar.

 Aldus het begin van een brief namens de voltallige redactie van het Noordhollands Dagblad aan het gemeentebestuur van Alkmaar, de Tweede Kamer en minister Leers. Prima actie van die krant. Klik hier voor de rest van hun brief.  

Mauro
Maar .....Mauro heet dus nu blijkbaar Jossef. En daarna heet hij...... (U mag dat zelf invullen. Er schijnen nog zo'n 70-80 Mauro's en Jossefs over te zijn in Nederland. (herstel: vandaag woensdag 30 november lees ik in NRC Next dat het er zo'n 2000 zijn). Die gaat minister Leers waarschijnlijk allemaal uitzetten. (daar zal hij dan nog wel even mee bezig zijn).Tot ze helemaal op zijn. En dan gaat Leers weer andere categorieën gekleurde mensen het leven onmogelijk  maken. Als hij daar tenminste niet nu al volop mee bezig is. 

Geweldig land, Nederland. Ooit werd hier het grootste percentage Joden uitgemoord van heel West-Europa. Nu excelleren we weer op een andere manier. En dat is nog lang niet alles. Terwijl de minister van Integratie kinderen het land uit gooit,  helpt de staatssecretaris van Landbouw, Bleker, de plannen met de natuur naar de knoppen. (Tussen de bedrijven door nodigt hij de uit te zetten Mauro's en Jossefs natuurlijk even uit om mee te gaan naar een voetbalwedstrijd. Klein pleistertje op de wonde. Laat niemand zeggend dat Henk Bleker geen hart heeft). Maar intussen schrapt hij dus de versnelde vorming van Oostvaarderswoldt - wat heet: hij  schrapt gewoon het hele plan -  hij houdt op met de bescherming van zeldzame plant- en diersoorten, en hij zet bestaande programma's van natuurbeheer stop. (En dan intussen wel die maffe plannen doorvoeren voor een hamsterpolitie van het PVV-genie Dion Graus).

En terwijl Leers en Bleker werken aan de afbraak van Nederlands reputatie als beschaafd land of als een land waar oog bestond voor het milieu, werken minister Bijsterveld van onderwijs en cultuur en haar staatssecretaris Zijlstra flink door aan de afbraak van de omroeporkesten, het Tropenmuseum en de cultuur in het algemeen. Weg met de subsidies, weg met linkse hobbies, maak maar kunst waar het volk behoefte aan heeft. Kunst die zichzelf bedruipt. Neem een voorbeeld aan André Rieu.
Bijna zou ik nog vergeten dat we ook een staatssecretaris van Veiligheid hebben, meneer Teeven, die de boetes gigantisch verhoogt, de tussenkomst van de kantonrechter niet meer nodig vindt, aandringt op nog strengere gevangenisstraffen (we scoren al heel hoog in vergelijking met de buren), en het verlof van gevangenen wil laten afhangen van een rapportcijfer voor gedrag dat gegeven wordt door de gevangenisdirectie. (Wat houdt dat in? Meer helpen met de afwas? De directeur van de gevangenis naar de mond praten?): .  
En tenslotte is er dan nog minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken, die er buitengewoon goed in slaagt het buitenland ervan te doordringen dat er in Nederland een ander soort mensen de scepter zwaait dan eerst, dat het klimaat hier heel anders dan voorheen. Echt, het is heus Wilders niet alleen die onze naam van xenofoob, cultuurhatend landje succesvol in de markt zet, het hele kabinet doet er dapper aan mee. Na Balkenendes roep om een VOC-mentaliteit hebben we nu een een stelletje mensen dat eendrachtig de bijl aan de wortels van de samenleving legt. Ruttes slopers.

8 opmerkingen:

Wijze van Zion zei

Zoiets als het gedrag van ouders via hun kinderen trachten te verklaren...

Abu, u zult een fan van de Zangeres Zonder Naam zijn geweest, zonder de valse sentimententen te hebben ontdekt...

Abu Pessoptimist zei

Het is opvallend hoe vaak uw reacties eindigen op ..... (puntje,puntje). Soms snap ik wat u bedoelt, maar soms - zoals in dit geval - niet. Bij gelegenheid moet u me maar eens uitleggen wat u daar weglaat. Misschien kan ik dan begrijpen waar uw opmerking over ouders en kinderen over gaat.
En ach, Mary Servaes, de Zangeres zonder Naam. Ik was geen bewonderaar, maar vond haar emoties wel authentiek. Zijzelf trouwens ook, heb ik begrepen.

Wijze van Zion zei

Dat .....houdt een open einde in, iets dat u met uw starheid niet kent.

Mijn begrip voor de LJG groeit.....

Abu Pessoptimist zei

... over starheid gesproken. Bij de LJG konden ze zelfs na bemiddeling niet toegeven dat ze fout zaten met hun onzin-beschuldiging.
Het pleit niet voor u dat u blijkbaar uit hetzelfde materiaal bent opgetrokken.

Wijze van Zion zei

Voor mij pleit helemaal niets, tot dusverre.
Tegen u pleit dat ze u niet moeten....

Abu Pessoptimist zei

Ja? Ik bevind me in goed gezelschap, een groeiend gezelschap ook van mensen die ze daar niet moeten. Ik heb er achteraf geen spijt van dat ik bij de LJG ben opgestapt. Ik had er eigenlijk niet veel meer te zoeken.

Wijze van Zion zei

Overigens, m'n waarde Abu, ben ik geen lid van welke club dan ook.

Ik verloochen mijn afkomst niet, maar heb uit eerste hand dat met "bekeerlingen" zoals u, je gevaar loopt.

Zonder het te weten, drie maal kraaien en dertig zilverlingen.
Moet je wél kunnen horen en hebberig zijn....

Abu Pessoptimist zei

???

Na Grunberg is nu Abdelkader Benali mikpunt van de Israel-lobby

En het is dus weer raak met de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar was het Arnon Grunberg, die opmerking maakte waa...