dinsdag 29 november 2011

Israel legaliseert 119 illegaal gebouwde huizen in nederzetting hangende een rechtszaak

Shiloh met recent gebouwde huizen op de voorgrond. De foto komt van Arutz 7, de site van de radio en tv-zender van de kolonisten. De auteur van het stukje plaatst meerdere foto's van pas gebouwde huizen en maakt zich geweldig boos over het feit dat Vrede Nu aanstoot neemt aan het bouwen in Shiloh (zie hieronder). Hij/zij schrijft: ''from now on I think that our response to anybody who denies our Jewish right to be/live in places like Shiloh should be:  So you believe in apartheid. You believe in discriminating against Jews. That's what you're promoting by banning Jews from living here. You're a racist.

 YNet had eergisteren een scoop: Het Israelische ministerie van defensie heeft achteraf twee bouwplannen goedgekeurd in de nederzetting Shiloh, die eerder waren uitgevoerd zonder dat er toestemming voor was. Het gaat om 119 huizen, waarmee de nederzetting met ongeveer 60% zal worden vergroot.
YNet kwam de plannen op het spoor tijdens de behandeling van een rechtszaak voor het Israelische hooggerechtshof, die acht maanden geleden is aangespannen door Vrede Nu, dat had aangevoerd dat 40 huizen in Shiloh illegaal werden gebouwd, omdat er geen vergunning voor was en omdat ze niet pasten in de plannen voor het gebied van het Centraal Bureau voor Planning van de zogenoemde 'Burgerrregering' van het militaire bestuur op de Westoever. Maar uit de repliek van de regering tijdens deze rechtszaak kwam naar voren dat de regering nu doodleuk als antwoord op de klacht van Vrede Nu de bouwplannen in Shiloh met terugwerkende kracht alsnog het groene licht heeft gegeven.
Volgens het ministerie van Defensie is op deze manier  'alleen' de bestaande situatie gelegaliseerd. Nieuwe bouwplannen zouden alsnog opnieuw moeten worden ingediend. Hagit Ofran, die voor Vrede Nu de ontwikkelingen in de nederzettingen bijhoudt, gaf als commentaar dat nu in ieder geval voor iedereen duidelijk werd dat de regering illegaal bouwen gewoon gedoogt en zo nodig achteraf legaliseert. 
Shiloh ligt ongeveer 28 kilometer ten noorden van Jeruzalem en zo'n tien kilometere ten noorden van de nederzetting Bethel. Er staan nu zo'n 195 huizen en wat caravans en er wonen 2300 mensen.
Nieuwbouw in Shiloh

Geen opmerkingen: