vrijdag 11 november 2011

Israelische leger doodt per ongeluk een kolonist


Het Israelische leger heeft vrijdagochtend het vuur geopend op een auto die in de buurt van Hebron op weg nr 60 naar hun gevoel te snel op een geïmproviseerd checkpoint afreed. De soldaten vreesden een terroristische aanslag. Militaire bronnen zeiden dat één soldaat tenminste acht kogels op de auto afvuurde. De inzitttenden bleken echter Joodse kolonisten te zijn. De 55-jarige Dan Martzbach uit de nederzetting Otniel werd in het hoofd getroffen en was op slag dood. Twee andere inzittenden raakten niet al te ernstig gewond. Martzbach was een architect die ook optrad als rabbijn in de nederzettinkjes Tene Omarim, Shima en Eshkolot. De drie waren op weg naar het ochtendgebed in de synagoge in de Ibrahimi moskee in Hebron. YNet spreekt van een tragisch ongeluk. Dat was het natuurlijk ook. Maar jammer genoeg schrijft YNet dat nooit als het slachtoffer een Palestijn is. Het Israelische leger is ook nog op zoek naar een Palestijn in een vrachtauto die op de plek van het ongeluk een soldaat aanreed en doorreed. De soldaat raakte licht gewond. Het leek niet dat er opzet in het spel was, meldde YNet nog.  

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je schrijft: "De soldaten vreesden een terroristische aanslag. [...] De inzitttenden bleken echter Joodse kolonisten te zijn".

Het woord 'echter' veronderstelt een tegenstelling, alsof de wereld verdeeld is in terroristen versus Joodse kolonisten. Maar een overlap kan niet worden uitgesloten.

eGast

Abu Pessoptimist zei

eGast, dat is nog eens tekstkritiek. Inderdaad, een overlap is hier zeker niet uitgesloten. Zulks is zelfs waarschijnlijk. Terroristen zijn er in vele maten en soorten en ze komen . Ze komen en ze zijn ook zeker te vinden onder Joodse kolonisten. Alleen is het erg ONwaarschijnlijk dat zo'n terroristische kolonist een aanslag op een Israelische legerpatrouille zou uitvoeren. Vandaar.

Na Grunberg is nu Abdelkader Benali mikpunt van de Israel-lobby

En het is dus weer raak met de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar was het Arnon Grunberg, die opmerking maakte waa...