vrijdag 18 november 2011

Klacht bij VN-commissie wegens Wilders

Wilders met zijn advocaat Bram Moskowicz voor de rechter.
Drie Marokkaanse Nederlanders hebben een klacht tegen Nederland ingediend bij het VN-comité voor de mensenrechten in Genève, meldt de NOS. Ze vinden dat de Nederlandse Staat hen niet heeft beschermd tegen de haatzaaierij door PVV-leider Wilders.
De drie klagers zijn ontevreden over de afloop van de rechtszaak tegen Wilders. De PVV-leider stond terecht voor discriminatie en belediging van moslims en het aanzetten tot haat en werd in juni door de rechtbank in Amsterdam op alle punten vrijgesproken. De klagers hadden direct na Wilders' vrijspraak al aangekondigd een klacht bij het mensenrechtencomité te zullen indienen.
Volgens de klagers beschermt het internationaal verdrag voor burgerlijke en politieke rechten wel tegen discriminatie, belediging en het aanzetten tot haat. Het VN-comité voor de mensenrechten ziet toe op de naleving van dat verdrag. Bij een overtreding doet het comité een niet-bindende uitspraak, die desondanks internationaal groot gezag heeft.
De klacht, is hier te zien. De zaak wordt behandeld door dezelfde advocaten, Prakke en Pestman, die ook de klacht tegen Wilders bij de rechtbank in Amsterdam begeleidden.

1 opmerking:

angela zei

+Hoeveel christenen uit moslim landen kunnen daar wel niet een klacht indienen wegens haat.
Het zal hun weinig helpen aangezien we allemaal weten hoe de stoelen zijn verdeeld in de VN.Was het niet Syrie dat gekozen was voor de commisie mensenrechten?
Als Jood zul jij ook moeten weten dat er eens echte gerechtigheid komt, en dat kon weleens dicxhterbij zijn dan velen denken

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...