dinsdag 22 november 2011

Deense prijs voor mensenrechtenorganisaties B'Tselem en Al-Haq

Jabarin
De Israelische en Palestijnse Mensenrechtenorganisaties B'Tselem en Al-Haq krijgen dit jaar samen een prijs van de Deense PL Stichting. De prijs wordt sinds 1980 jaarlijks toegekend aan organisaties en personen die zich geweldloos inzetten voor de mensenrechten. De prijs wordt op 29 november in Kopenhagen uitgereikt door Poul Soegaard, een lid van het Deense hooggerechtshof, zo heeft B'Tselem bekendgemaakt. De PL Stichting is indertijd opgericht door Poul Lauritzen, een Deense zakenman en oud-lid van het Deense verzet in WO II.
 Sarit Michaeli van B'Tslemen zei dat de organisatie erg  blij is met de onderscheiding juist nu B'Tselem en andere mensenrechtenorganisaties onder vuur liggen van de Israelische regering en leden van de Knesset.
De directeur van Al-Haq, Shawan Jabarin, zal overigens niet aan de prijsuitreiking deelnemen. Hij krijgt al jaren geen uitreisvergunning van Israel omdat hij lid zou zijn van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), iets wat hij overigens ontkent. In zijn plaats komt een medewerkster van Al-Haq, Nina Atallah, naar Kopenhagen. In 2009 kregen B'Tselem en Al-Haq samen een Nederlandse onderscheiding, De Geuzenpenning. Ook daarbij kon Jabarin niet aanwezig zijn. 

3 opmerkingen:

Wijze van Zion zei

Ook al geen spellingcontrole ?

Abu Pessoptimist zei

Nee, die laat het vaak afweten.
Bovendien heb ik mijn bril in Den Haag laten liggen. Dan gaat het dus soms goed fout.

Anoniem zei

Enkele jaren geleden kregen deze organisaties ook de Geuzenpenning, Koningin die altijd aanwezig is, was verhindert en er waren in vergelijking met andere uitreikingen weinig of geen afgevaardigden van de NL regering.
gr. Jose

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...