zondag 6 november 2011

Israelische luchtaanval doodt man bij Khan Younis

Het lichaam van het dode lid van de Islamitische Jihad wordt het ziekenhuis binnengereden.(Reuters)

Een Israelische luchtaanval heeft zaterdagavond laat een 26-jarige man bij Khan Younis in de Gaza-strook gedood en drie anderen verwond, van wie een ernstig, zo heeft Adnan Abu Salmiya van de eerste hulpdiensten in Gaza  bekendgemaakt. De Islamitische Jihad maakte bekend dat de gedode man en twee van de gewonden lid waren van deze groepering. Israel zei dat zijn luchtmacht een aanval had uitgevoerd op een 'groep terroristen die bezig waren een raketaanval op Israel voor te bereiden en dat het doel was geraakt'.
Later in de nacht werden als reactie op de Israelische aanval twee raketten op Israel afgevuurd. Beide kwamen terecht in open terrein bij Ashkelon.
Eerder zaterdag werd een 23-jarige man, Muhammad Ibrahim Hamad, in zijn been geschoten toen Israeli's het vuur openden op een groep mensen die het land aan het bewerken waren bij de sapfabriek ten oosten van Gaza-stad. Ooggetuigen vertelden Ma'an News dat het schieten als een totale verrassing kwam. Israël maakte bekend dat militairen een groep 'verdachte personen hadden opgemerkt die het veiligheidshek naderden. Toen een van hen weigerde terug te keren was geschoten op zijn onderlichaam', aldus Israel.
De aanvallen kwamen aan de vooravond van Eid al-Adha, het offerfeest, een van de belangrijkste islamitische feestdagen. Premier Ismail Haniyye van Gaza reageerde op het nieuws van de aanvallen met de opmerking dat 'offers soms niet alleen schapen zijn'.  

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...