donderdag 5 april 2018

Kolonisten beschadigen auto's in Beit Hanina en Fara'ta bij Qalqilya

 Auto's in Fara'ta. (IMEMC).

Verschillende auto's in de Palestijnse buurt Beit Hanina van Jeruzalem zijn woensdag nacht beklad met Hebreeuwse leuzen en de banden zijn doorgeprikt. Eén van de leuzen was ''Stop de administratieve orders''. Dat slaat op het verbod dat diverse uiterst rechtse Israelische furguren de afgelopen dagen kregen opgelegd om weg te blijven van de Westoever.
In het dorp Fara'ta in de buurt van Qalqilya werden een dag eerder diverse auto's met dezelfde leuzen toegetakeld en ook daar werden banden doorgeprikt. Verder werden er racistische leuzen op muren gekalkt.
Een inwoners van Fara'ta zei dat hij en zijn broer Israeli's zag in het dorp.  ''We kwamen rond 12 uur naar buiten en zagen drie kolonisten uit de richting van de nederzetting Havat Gilad komen. Ze verdwenen en kwamen later weer terug. Ze spraken Hebreeuws en verdwenen weer.''

Politie stelt een onderzoek in. Maar Murad Ishteiwi, een plaatselijke activist uit Fara'ta, rangschikt de ''prijskaart aanval'' echter onder de groeiende stroom aanslagen door kolonisten op de nabijgelegen dorpen die vrijwel nooit worden opgelost en vaak onder de oog van militairen worden gepleegd. De schade wordt trouwen ook nooit vergoed, zo merk ik Abu P. nog maar even op.

Geen opmerkingen:

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...