woensdag 4 april 2018

Israel doodt nog een man in Gaza, evenals iemand in Salfit, een derde ernstig gewond

Israel heeft dinsdagavond nog en Palestijn in Gaza doodgeschoten. Woensdag werden twee anderen  door kogels gewond. De dode man was Ahmad Omar Arafa, 26, uit het Bureij vluchtelingen-kamp in Midden- Gaza. Hij werd in de borst getroffen en stierf later in het Al-Aqsa Hospital, in Deir al-Balah. 
Het Democratisch Front voor de Bevrijding van Palestina (DFLP) meldde dat Arafa  lid was van de gewapende tak van de beweging, de Nationake Verzetsbrigades. Israel zal hem daarom vermoedelijk toevoegen aan de lijst van gedode ''terroristen''. Zijn dood brengt het totaal aantal doden in Gaza van de laatste dagen op 19.

De gecrashte auto (IMEMC)

Ik had de afgelopen twee dagen te kapen met computer problemen. Vandaar dat dit nieuws niet eerder werd gebracht. Hetzelfde geldt voor de dood van een jonge Palestijn in Salfit, in het Noordwesten van  deWestoever.  Hij crashte met een auto tegen een bushalte bij de ingang van de nederzetting Ariel. De soldaten die op hem schoten dachten dat hij een ramaanval wilde uitvoeren. Later bleek dat hij de auto had gestolen en achterna werd gezeten door een privé beveiligingsorganisatie. Nadat de auto was gecrasht stapte hij uit en wilde wegrennen, maar de soldaten schoten hem dood. Zo gaat dat nu eenmaal op de door Israel bezette Westoever. Wild West is er niets bij. De toedracht wordt onderzocht, meldt het leger, (uiteraard). Maar daar zal vermoedelijk niemand meer wat aan hebben. De naam van de Palestijn werd niet vrijgegeven.   
Maandag schoten Israelische soldaten bij een roadblock in het noordelijke deel van Tulkarm een man van 55 neer, omdat hij op een verdachte manier op hen toe kwam rennen. De man raakte zwaargewond en is overgebracht naar een Israelisch ziekenhuis. Hij bleek na onderzoek geen wapen bij zich te hebben en ook hier wordt een onderzoek naar de toedracht ingesteld. Maar aangezien de man een Palestijn was, hebben de soldaten natuurlijk geheel volgens hun instructies gehandeld. Rennende Palestijnen zijn nu eenmaal uiterst verdacht.  

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hij crashte met een auto tegen een bushalte


Hahahahahaha. Het erge is, je gelooft je eigen stompzin, Hijmans

Abu Pessoptimist zei

Anoniem,
Ik zou niet weten waarom iemand niet tegen een bushalte kan crashen, nadat er op hem is geschoten. Ik persoonlijk zou, als ik in snelle vaart aankom en geraakt word door een kogel, zoiets best kunnen doen. U niet?

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...