donderdag 5 april 2018

Dodental van manifestatie in Gaza loopt op tot 22

Israelische snipers bij de grens met Gaza ( Israelische legerwoordvoerder)

Updated. Het dodental als gevolg van het Israelische optreden in Gaza is opgelopen tot 22. Vrijdagmorgen overleed de 30-jarige Tha’er Mohammad Rabe’a uit Jabalia in het noorden van de Gaza-Strook aan de verwondingen die hij vorige week vrijdag opliep na door Israelische scherpschutters te zijn neergeschoten. Eerder, donderdag, overleed  de 34-jarige Shadi Hamdan al-Kashef uit Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Medische bronnen zeiden dat hij overleed als gevolg van een schotwond aan zijn hoofd.
Het Palestijnse ministerie van Gezondheid maakte intussen bekend dat woensdagavond laat ook het lichaam kon worden geborgen van een man die in Noord-Gaza was doodgeschoten. Hij werd later geïdentificeerd als Mojahed Nabil al-Khodary, 23, uit Gaza-stad. Hij werd doodgeschoten door ene raket van een drone die werd afgevuurd bij het Erez checkpoint op een groepje mensen. Enkele anderen raakten gewond. Pas woendagavond laat kon zijn lichaam worden geborgen, omdat Israelische schutters het onmogelijk maakten de plaats te naderen.

 Het dodental van de ''Grote Mars van de Terugkeer'' ter herdenking van de ''Dag van het Land'' in 1976 en van de Nakba in 1948 waarbij 750,000 Palestijnen werden verdreven, blijft oplopen. Morgen, vrijdag, is weer een hoogtijdag waarbij tienduizenden deelnemers worden verwacht. Gevreesd wordt dat Israel daarbij opnieuw grote aantallen mensen met scherp gaat beschieten.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...