woensdag 11 april 2018

Man overlijdt een dag na te zijn neergeschoten door een kolonist

 Dit is Mohammad Abdul-Karim Marshoud, 30, uit het Balata vluchtelingenkamp bij Nablus gefotografeerd met zijn kinderen. Mohammed werd zondag neergeschoten door een onbekende kolonist bij het industriegebied in bezet gebied bij Jeruzalem, Mishor Adumim. De kolonist zag dat Marshoud  met een schroevendraaier iemand achterna zat. Hij reed er in zijn auto naartoe en schoot Marshoud door het hoofd. Marshoud bleef  lange tijd liggen  bloeden, voordat de militairen het goed vonden van dat hij met een ambulance vervoerd werd naar het Hadassa ziekenhuis in Ein  Kerem. Daar is hij maandagavond overleden.
Op de plaats waar Mashoud na te zijn neergeschoten terecht kwam is geen schroevendraaier gevonden. Ook geen mes. De man die hem doodschoot is niet aangehouden. Er is geen onderzoek ingesteld. Maar uiteraard mogen Marshouds kinderen van een heleboel mensen, in het Amerikaanse Congres bijvoorbeeld, of het Nederlandse parlement, geen uitkering ontvangen om van te kunnen leven. Want Marshoud is door een Israeli gedood. Hij is dus een ''terrorist''.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...