vrijdag 13 april 2018

Gaza: één dode, 969 gewonden

Islam Hirzallah
Updated.  Bij de Mars van de Terugkeer is vrijdag volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza vrijdag één man gedood. Zijn naam was Islam Hirzallah (28). Hij werd ten oosten  van Gaza stad door scherpe munitie getroffen in de buik. Hij werd eerst behandeld in een veldkliniek, maar later naar het Shifa ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. Het totaal aantal doden sinds 30 maar staat nu op 35.
 Volgens Ashraf al-Qidra, woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza, raakten er 969 Palestijnen gewond door scherpe munitie,  ''rubberkogels'' of traangas. Tweehonderdrieëndertig mensen werden getroffen door Israelische kogels, 419 mensen werden naar diverse ziekenhuizen vervoerd, 550 mensen werden in veldhospitaals behandeld. Onder de gewonden waren 17 paramedici die gewond raakten door traangas. De Israeli's schoten een aantal malen gericht met traangas op veldklinieken, ook al waren die duidelijk als zodanig gemarkeerd.
Ook werden ten minste twee journalisten beschoten. Eén van hen is Ahmad Abu Hussein, die ondanks zijn vest met duidelijk opschrift ''press'' een schot in de borst opliep en wiens toestand ernstig is (zie foto onder). Mohammad Najjar,eveneens duidelijk herkenbaar als journalist werd in zijn schouder geschoten.
Het Israelische leger zal deze twee journalisten wel bevorderen tot officieren in de strijdkrachten van Hamas, zoals ze blijkbaar vaker doen met journalisten die ze doodschieten. De eerder gedode journalist Yasser Murtaja werd door hen ook tot kapitein in het leger van Hamas gemaakt.
(Via twitter)

1 opmerking:

ben zei


Deze tekst spreekt voor zichzelf:

WRITE DOWN: I, Uri Avnery, soldier number 44410 of the Israel army, hereby dissociate myself from the army sharpshooters who murder unarmed demonstrators along the Gaza Strip, and from their commanders, who give them the orders, up to the commander in chief.
We don't belong to the same army, or to the same state. We hardly belong to the same human race.
IS MY government committing "war crimes" along the border of the Gaza Strip?
I don't know. I am not a jurist.......So we, too, are to blame. And perhaps more than others.

Please write down: I am guilty!

Grapperhaus benoemt antisemitismebestrijder. Hem wacht een mijnenveld

Minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie heeft de knoop doorgehakt en ook voor Nederland een ''Coördinator Antisemitismebestr...