donderdag 12 april 2018

Israelische militairen doden donderdag nog een tweede man in Gaza

Israelische militairen hebben donderdag voor de tweede keer op dezelfde dag in Gaza een man gedood Het was de 28-jarige Abdallah Mohammed al-Shuhry. Hij werd 's middags tijdens een sit-in ten oosten van Khan Younis in de borst geschoten. De woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in  Gaza, Ashraf al-Qudra, maakte bekend dat hij ernstig gewond naar het Europese ziekenhuis werd vervoerd. Daar overleed hij 's avonds aan zijn verwonding.
 Eerder die dag voerden de Israeli's een bombardement uit op een traingscentrum van Hamas, daarvij werd de 31-jarige  Mohammed Abu Hjeila, een lid van de Brigades van al-Qassam gedood. Het totaal aantal doden onder de deelnemers aan de Grote Mars van de Terugkeer is nu opgelopen tot 32. Als we de boer die op 30 maart net voor het begin van de manifestatie van zijn land werd geschoten en de vandaag gedode Hjeila meetellen, zijn het er 34. Er zijn tot dusver ongeveer 3.000 gewonden, onder wie een aantal die blijvend invalide zullen zijn.    

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...