zondag 29 april 2018

Israeli's schieten nog drie Palestijnen dood in Gaza

Updated. Het Israelische leger heeft zondagavond drie Palestijnen doodgeschoten bij twee verschillende gelegenheden aan de grens met Gaza. Het totaal aantal slachtoffers stijgt daarmee naar 47 sinds 30 maart, plus twee die niet direct te maken hadden  met de protesten. Volgens de legerwoordvoerder werden twee Palestijnen  neergeschoten toen ze probeerden het grenshek te beschadigen. Eén van de twee was daarna dood. De andere werd gewond en gevangengenomen om te worden ondervraagd. In een ander incident gooiden twee mannen molotovcocktails naar Israeli'sdie bij de grens waren geposteerd. Beide mannen werden vervolgens doodgeschoten.De doodgeschoten Palestijnen zijn maandag geïdentificeerd. Het zijn Atiya Mohammad al-‘Ammawi, 20, Yousef Ahmad al-‘Ammawi, 18, uit Khan Younis, en Yousef Jasser Abu Jazar, 16, uit Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. De Israelische militairen hebben hun lichamen meegenomen en weigeren ze vrij te geven.

Yusuf Abu Jazar (16)
Eerder deelde het Israelische leger mee dat zondag een man was gearresteerd die in het grenshek was geklommen en probeerde een beveiligingscamera onklaar te maken. Volgens de Palestijnen werden drie man gearresteerd die de grens probeerden over te steken: Ahmad Sami al-Ammawi, 26, Salim Younis Abu Thaher, 21, en Ibrahim Nabil Abu ‘Eid. Dat gebeurde zaterdag. Maandagavond werden vier mensen met scherpe munitie neergeschoten; één bij Khuza’a ten oosten van Khan Younis, een andere ten oosten van het al-Bureij kamp, en twee ten oosten van Gaza stad.

3 opmerkingen:

Meir zei

De werkelijke kleuren van Hamas
https://i.imgur.com/r2MQteZ.png

Hoezo schrijf je er niet over en dat Hamas kinderen weer als schild gebruikt? (retorisch)

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Sommige mensen snappen niet dat de er mensen zijn in Gaza die de Israeli's uitschelden voor nazi's omdat ze moorden als nazi's. Jij bent zo iemand. Dat beeld waar jij naar verwijst is een ''statement'' van iemand uit Gaza: kijk naar onze vlieger en zie hoe we jullie zien.
En wat betreft kinderen als schild gebruiken: ik heb daar niets van gezien. Wél kinderen die door Israelische soldaten gebruikt worden als schietschijf.

frans zei

Goed antwoord Abu, het vervolgen door moordenaars die vermomd als soldaat kinderen doodschieten wordt niet bestraft. Meir (foute schuilnaam trouwens) moet zich schamen.

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...