maandag 9 april 2018

Opnieuw overlijdt een man in Gaza als gevolg van eerder opgelopen schotwonden

Marwan Qdeih
Opnieuw is een Palestijn uit Gaza overleden aan  de verwondingen die op 30 maart opliep door beschietingen van Israelische scherpschutters. Dr. Ashraf al-Qedra, woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza, zei dat het ging om Marwan Odah Qdeih, 45, uit Khuza’a, ten oosten van de stad Khan Younis in het zuiden van de Gazastrook.
Qedra voegde eraan toe dat dit het totaal aantal Palestijnen dat door het Israelische leger sinds het begin van de ''Grote Mars van de Terugkeer'' op 30 maart begon  werd gedood, heeft gebracht op 31, inclusief een boer die die ochtend met een tankgranaat van zijn land werd geschoten. In dezelfde periode waren er  tenminste 2860 gewonden, onder wie enkele tientallen met zware verwondingen. (Ik merk daarbij op dat er verschillende lezingen van het aantal doden de ronde doen, volgens mijn berekening zijn er intussen 32 doden, AbuP.)
Eerder werd een familielid van Marwan Qdeih gedood, namelijk Osama Khamis Qdeih,38. Hi was één van de negen mensen die op vrijdag 6 april werden doodgeschoten. Al-Qedra meldde ook dat zondag vier Palestijnse manifestanten door schoten gewond raakten bij Jabalia, in het noorden van de Gazastrook en zes anderen bij Gaza-stad. Verder beschoten Israelische tanks landbouwgebied bij Juhr al-Deek. Israelische kranten meldden dat dit een vergelding was voor het feit dat het leger een twee bommen had gevonden, die drie mensen uit Gaza hadden geplaatst nadat zij door het grenshek waren gegaan en weer terug waren gesneaked.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...