woensdag 25 april 2018

Nu ook ''prijskaartaanval'' in Israel zelf, twee auto's verbrand

Eén van de twee verbrande auto's. (Foto Arab48)

Joodse extremiste hebben in dd nacht van dinsdag op woensdag in het Palestijnse dorp Iksal, niet ver van Nazareth in Israel, twee auto's door brand verwoest en opruiende en racistische leuzen op de muren geschreven. Het was de eerste keer dit jaar dat de ''prijskaart'' aanvallers ook in Israel zelf toesloegen, nadat ze in de afgelopen weken een serie van zeven aanvallen hebben uitgevoerd op Palestijnse dorpen op de bezette Westelijke Jordaanoever.
De Israelische politie heeft de zaak in onderzoek, maar de Arabische krant  Arab48 bericht dat de inwoners van Iksal buitengewoon boos zijn, omdat de politie het bij de voorgaande serie aanslagen in bezet gebied heeft laten afweten en geen enkele arrestatie heeft verricht.
In een andere ontwikkeling  heeft het Israelische leger woensdag in het Palestijnse dorp Bardala in de Jordaanvallei een stuk land met behulp van een drie bulldozers omgeploegd. Daarbij werden 280 olijfbomen ontworteld, die vier jaar geleden waren geplant en eigendom waren van de boer Hussein Abu Laban. Het dorp had dinsdag de melding ontvangen dat het land zou worden geëgaliseerd. Er werd geen reden voor gegeven.   

Geen opmerkingen:

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...