donderdag 19 april 2018

Kolonisten vernielen bomen, beschadigen 30 auto's en schrijven leuzen in vier dorpen bij Nablus

Al-Sawiya. (Foto's Wafa)

Updated. Kolonisten hebben  woensdag  in het dorp 'Urif bij Nablus meer dan 25 olijf- en amandelbomen en druivenranken vernield. Ook werden leuzen op muren geschreven als '''Dood aan de Arabieren'', meldt Wafa. In de vroege morgen van 17 april werden twee andere dorpen bij Nablus  overvallen. Tientallen kolonisten drongen toen de naast elkaar liggende dorpen al-Lubban al-Sharqiya en al-Sawiya binnen, waar ze de banden doorprikten van 30 auto's,  autoruiten vernielden en leuzen  op auto's en muren aanbrachten, als ''Dood aan de Arabieren'', ''Verdrijf of doodt'', ''Genoeg met de administratieve detentie'', ''God is koning'' en ''Prijskaart''.
 Hoewel het om omvangrijke schade gaat is er geen enkele Israelische militair of politieman langs geweest om de schade te bekijken, zo meldt het Alternatieve Informatiecentrum. Enkele dagen eerder, op 13 april, werd een poging gedaan de moskee van het dorp Aqraba in brand te stelen, waarbij de ingang en de deur werden beschadigd.
Het gaat vermoedelijk om protesten van kolonisten tegen orders die sommigen van hen hebben gekregen om zich niet voorlopig niet op de Westoever te vertonen. De bewoner van de dorpen zijn echter ongerust. Er wordt volgens hen weinig of niets gedaan om de vernielingen te voorkomen of de schuldigen, die vaak op veiligheidscamera's zijn vastgelegd, te pakken. De schade gelden bij dit soirt aanslagen wordt vanzelfsprekend evenmin ooit vergoed.
Lubban al-Sharqiyya

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...