vrijdag 20 april 2018

Honderd olijfbomen omgehakt in Burin en nu ook vernielingen en graffiti bij Ramallah

Updated.  Israelische kolonisten hebben vrijdag tenminste 100 olijfbomen omgehakt van een boomgaard van Mohammed Raja uit het dorp Burin bij Nablus. De bomen waren tenminste 60 jaar oud. Ook een aantal amandelbomen moest eraan geloven. Mohammed Raja en zijn familie verloren op die manier het grootste deel van hun inkomen. De boomgaard was hun belangrijkste middel van bestaan.
 Kolonisten uit de nederzetting Migron zijn vrijdag bij het aanbreken van de dag het dorp Burqa ten oosten van Ramallah binnengevallen. Ze hebben daar de banden doorgeprikt van diverse auto's en er racistische leuzen op achtergelaten, evenals op muren. Migron is een nederzetting die is gevestigd op privé grond van Palestijnen uit ditzelfde dorp, Burqa.
Burqa en Burin zijn het vijfde en zesde van een aantal Palestijnse dorpen dat binnen enkele dagen last heeft gehad van deze zogenoemde ''prijskaart'' aanvallen, waarbij auto's, huizen,  openbare gebouwen als moskeeën en ook begraafplaatsen, worden beklad en/of vernield. Er is niemand opgepakt en trouwens ook nergens onderzoek verricht, ook al staan sommige aanvallers op veiligheidscamera's. De schade wordt overigens nooit vergoed.

Geen opmerkingen:

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...