dinsdag 18 november 2014

Dood buschauffeur in Jeruzalem was geen zelfmoord volgens Palestijnse arts

Yusuf Hassan al-Ramouni
De begrafenis van buschauffeur Youssouf al-Ramouni (Foto AFP)

De 32-jarige Yusuf Hassan al-Ramouni, een buschaffeur die zondagavond laat dood werd aangetroffen, hangend in zijn bus op een terminal in de buurt van Mount Scopus in Jeruzalem,  is maandag onder grote belangstelling begraven. Eerder op de dag waren er na het bekend worden van zijn dood tellen uitgebroken.
Een sectie in  het Israelische forensische Abu Kabir Instituut wees uit dat hij zelfmoord had gepleegd, zo maakte de Israelische politie bekend. Een Palestijnse arts die bij de autopsie aanwezig was, zei echter tegen het Palestijnse nieuwsagentschap Ma'an dat er sterke aanwijzingen waren dat hij was vermoord. De arts die anoniem wilde blijven, zei dat Ramouni was gewurgd en daarna opgehangen."
Hij zei dat de eerste wervel niet van zijn plaats was gekomen, zoals meestal bij ophanging het geval is. Verder waren er tekenen van ''liver mortis'' – lijkvlekken  – op de billen, terwijl je die bij ophanging aan de benen zou verwachten. Maar om definitief uitsluitsel te krijgen waren ook laboratoriumprovene nodig die de nodig tijd zouden vergen.
 Ook een collega van Ramouni, Muatasem Fakeh, betwistte het sectierapport. Fakeh zei dat hij tekenen had gezien die aangaven dat het lichaam van Ramouni was blootgesteld aan geweld. Ook hing Ramouni aan een stang boven het trapje bij de uit- en ingang van de bus, een plek waar je onmogelijk zonder hulp jezelf kan ophangen, zo vertelde hij het persbureau AFP.

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...