zondag 9 november 2014

Israelische Palestijnen staken, Netanyahu dreigt met afpakken staatsburgerschap


Boven: dit was zondag het beeld in de Arabische steden en dorpen in Israel. Er werd een algemene staking gehouden als reactie op de manier waarop vrijdag in Kfar Kana de 22-jarige Kheir Hamad zonder pardon werd neergeschoten en afgemaakt, nadat hij met een mes een politieauto zou hebben aangevallen.
Onder: En dat was het beeld van de dag ervoor. In diverse steden en dorpen werden demonstraties gehouden waarbij ook PLO- en andere Palestijnse vlaggen werden meegedragen. Dit is een beeld uit Kfar Kana zelf. Op andere plaatsen werden wegen geblokkeerd en waren ook botsingen met de politie. (Foto's: Arab 48)

Naar de toedracht van het doodschieten van Hamad wordt een onderzoek ingesteld, maar de hoogste politie-autoriteiten hebben al verklaard dat de agenten juist hebben gehandeld. Premier Netanyahu nam zaterdag een uiterst harde houding in tegenover de demonstraties in wat Israel wel neerbuigend de ''Arabische sector'' noemt. De premier zei: "We zullen niet tolereren dat demonstraties in het hart van onze steden plaatsvinden waarbij vlaggen van Hamas en ISIS worden meegedragen en waarbij oproepen worden gedaan voor de bevrijding van Palestina met bloed en vuur, in feite en oproep voor de vernietiging van Israel''.
Zelfs dreigde Netanyahu met het afnemen van het staatsburgerschap van demonstranten.“Israel is een rechtsstaat,” aldus Netanyahu. “We zullen ordeverstoringen en rellen niet toestaan. We zullen actie ondernemen tegen mensen die stenen gooien of het verkeer tegenhouden, doorgangswegen blokkeren en oproepen tot de stichting van een Palestijnse staat in plaats van Israel. Wie de Israelische wet niet respecteert zal op de strengst mogelijke manier worden gestraft. Ik zal de minister van Binnenlandse Zaken opdracht geven te kijken naar de mogelijkheid om diegenen die oproepen tot de vernietiging van Israel hun staatsburgerschap te ontnemen.”
De woorden van Netanyahu zijn waarschijnlijk olie op het vuur in een situatie waarin de verhoudingen al maanden gespannen zijn, mede ook door de voortdurende botsingen op de esplanade van de Aqsa-moskee door herhaalde bezoeken van rechtse Israelische betogers. Eerder keurde het Israelische kabinet ook al een wet goed waarbij stenengooiers niet minder dan 10 jaar gevangenis kunnen krijgen als ze de veiligheid van een persoon bedreigen, en zelfs wel tot 20 jaar als de rechter zou vaststellen dat de bedoeling was om iemand letsel toe te brengen. De wet moet nog door de Knesset worden goedgekeurd.

3 opmerkingen:

Elisabeth zei

Hun staatsburgerschap afpakken: Het uiteindelijke doel van deze regering is zo overduidelijk. Het moet wat met je doen om in een systeem te leven waarin je zo onwelkom bent.

Anoniem zei

Israel is een rechtsstaat...belachelijker gaat het niet. Israel is een onderdrukker staat. Dus in een rechtstaat is het protesteren verboden en staking afgeschaft. Dus met andere woorden, de Palestijnen mogen zich niet bewapenen en verdedigen als de IDF met wapens in hun kwartieren komen om mensen of huizen op te blazen. Maar tegen Israelische stenen gooiende kinderen word er niets ondernomen, wat is dan wel apartheid...??? een kind die met stenen gooit uit protest is eerder heel moedig, maar tegen Israel kinderen word niets gedaan maar die anderen worden wel met gevangenis bestraft, en liefst wel met 20 jaar. En ze hebben het lef het woord rechtstaat in hun mond te nemen...DAT IS IN EEN WOORD SCHANDALIG....Cajosch

Anoniem zei

Deze oorlog is een onrechtvaardige strijd die veel reactie,s uitlokt vooral bij de onderdrukte partij, alles is daar kapot geschoten, het land moet zich helemaal weer opnieuw opbouwen, wanneer er eindelijk een einde komt aan deze vreselijke oorlog. Maar bewust burgers/kinderen doodschieten is beestachtig, het is beestachtig om elkaar zo af te maken en te domineren.
Deze strijd gevoerd door een gewetenloze regering over de rug van de bevolking, heeft het Israelische bewind wel een hart of een geweten??
Een woord,...BEESTACHTIG!!
Carla Berg

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...