vrijdag 7 november 2014

In Gaza: aanslagen op huizen en auto's van leiders van de Fatah-beweging

Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag bomaanslagen gepleegd op huizen en  en auto's van diverse kopstukken van de Fatah-beweging in de Gaza-strook. Getroffen werden onder meer de huizen van de gouverneur van Gaza Abdullah al-Efranji, het lid van het Palestijnse parlement Feisal Abu Shahla, het lid van de Revolutionare Raad van Fatah, Abu Juda al-Nahhal, van woordvoerder Fayiz Abu Aita, en van de leiders van de beweging Abd al-Rahman Hamad, Abd al-Jawad Ziyada, Sharif Abu Watfeh, Jamal Obeid, en Ziyad Matar. Ook een platform dat was opgezet op het Katiba-plein om de tiende verjaardag te herdenken van de dood van Fatah-leider en Palestijnse president Yassir Arafat, moest eraan geloven. Er vielen geen persoonlijke slachtoffers.
Woordvoerder Usama al-Qawasmi van Fatah zei dat de aanvallen de bedoeling hadden de herdenking van Arafat te saboteren, Hij gaf de schuld aan Hamas. Maar ook Hamas veroordeelde de aanslagen in een verklaring als misdadige acties.
De aanslagen kwamen overigens kort nadat bekend was geworden dat de nieuwe regering van Palestijnse eenheid haar komende zitting in Gaza zal houden. Moussa Abu Marzouk, de nummer twee van het politbureau van Hamas, riep premier Hamdallah van de eenheidsregering later op de dag op om zich niet door de aanslagen te laten afschrikken en de vergadering door te laten gaan. Tegen de middag hadden trouwens alle belangrijke Palestijnse fracties de aanslagen veroordeeld.

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...