vrijdag 7 november 2014

Hasbara-activiste: ''Het juridische gevecht tegen BDS is een straatgevecht''


We wisten het al langer. Het bleek uit acties van zulke clubs als NGO-Monitor, UN-Watch, en al die andere hasbara-watchdogs. Maar nu zegt een van de leiders van zo'n beweging, mevrouw  Nitsana Darshan- Leitner van de groep Shurat haDin (Israel Law Center) het zelf. Het juridische gevecht tegen BDS is ''een vorm van straatvechten''.
Darshan-Leitner zei dit (zie video) tijdens de allereerste bijeenkomst in Israel tegen BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) die werd georganiseerd door de Bar-Ilan Universiteit en het ''Adam V'Adama Institute for Zionist Law''. Het is het plan deze bijeenkomst jaarlijks te gaan houden. Aanwezig, deze eerste keer, waren onder meer ook minister van Economie Naftali Bennett (HaBayit hYehudi), en de chef van NGO-Monitor Professor Gerald Steinberg.
Darshan Leitner van Shurat haDin zei in een gesprek met het tv-kanaal van de Israelische kolonisten, Arutz 7, dat het gevecht gevoerd moet worden met ''auto-antennes, en gebroken flessen''.
Ongetwijfeld was dat overdrachtelijk bedoeld, maar het geeft misschien toch wel weer wat Shurat haDin doet, namelijk door via het voeren van processen (liefst in de VS) echte NGO's en actiegroepen op extreme kosten jagen, zodat ze in de problemen komen en wellicht tot zwijgen worden gebracht. Mevrouw Darshan laat zich daarbij graag leiden door hints en raadgevingen van de Israelische geheime diensten, zoals destijds bleek uit de Wikileaks onthullingen. Voor Gerald Steinberg, die net als Darshan-Leitner, poseert als leider van een onafhankelijk NGO, geldt overigens iets vergelijkbaars. Hij was - tot voor kort althans - verbonden aan het bureau van premier Netanyahu.
Darshan Leitner zei ook dat de schade van BDS voor Israel niet zozeer economisch is, als wel meer door "de slogans die ze gebruiken, het beeld dat ze scheppen van de staat Israel als een apartheids-staat, en dat we daarom de sancties en de boycots en de desinvesteringen verdienen - dat is wat gestopt moet worden.''

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...