donderdag 6 november 2014

Palestijn die ongeluk bij Gush Etzion veroorzaakte geeft zichzelf aan


Cartoon die op de sociale media de ronde deed. De tekst luidt Intifada van de auto's ''die overrijden''.

De Palestijn die verdacht werd van het met opzet overrijden van drie Israelische militairen in de buurt van het Gush Etzion nederzettingenblok, heeft zichzelf donderdag gemeld bij de politie. Op dezelfde dag gaven bronnen bij de inlichtingendienst Shin Bet te kennen dat dit incident geen opzet was geweest, maar een ongeluk. De toestand van één van de drie militairen die gewond raakten bij dit incident is overigens verslechterd. Zijn toestand is nu kritiek.
Voordat de bestuurder van de auto die de soldaten aanreed, Hammam Masalma, zich had aangegeven, had het leger overigens al de nodige acties uitgevoerd en arrestaties verricht. De auto van Masalma was beschadigd teruggevonden bij de ingang van het Arroub-kamp. Vervolgens werd de plaats Beit Awwa afgezet en werd een inval gedaan in het huis van Hamam Masalma (wiens familienaam overigens, ironisch genoeg, ''vredelievend'' betekent). Hij werd niet thuis aangetroffen, maar zijn huis werd overhoop gehaald en vier van zijn familieleden werden voor alle zekerheid maar opgepakt.
Dat waren Muhammad Masalma, Subhi Masalma, Issa Masalma en Ismail Masalma. Afgezien daarvan werden ook de huizen overhoop gehaald van nog twee familieleden, Jamil Badawi Masalma en Abdul-Qadir Ismail Masalma. Ook werd ook nog een vijfde man opgepakt, Ahmad Muhammad Thiab Abu Salih, 34, uit Doura ten westen van Hebron.
In de Palestijnse sociale media is - met grimmige ironie - de auto intussen tot het nieuwe wapen uitgeroepen in de strijd tegen de bezetting. Zie de cartoon boven dit stukje, en de foto die op Facebook verscheen met de tekst ''M75 met vier wielen'' (foto hieronder). M75 is de naam van een raket van Hamas.

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...