woensdag 12 november 2014

Israelische kolonisten stichten weer eens brand in een moskee

Israelische kolonisten hebben woensdagmorgen vroeg een moskee in brand  gestoken in het Palestijnse dorp Mughayyir bij Ramallah, melden Ma'an en Israelische kranten. Bewoners ontdekten het vuur toen zij rond half vijf de vroege ochtendgebeden wilden gaan zeggen. Ze wisten het vuur in het twee verdiepingen tellende gebouw te doven.
De begane grond leed zware schade, de tweede verdieping liep lichte schade op Op de muren van de moskee waren racistische slogans geschreven in het Hebreeuws. Het was niet de eerste keer dat de moskee doelwit van acties van de kolonisten was, aldus de inwoners van Al-Mughayyir, een dorp dat sinds de Westoever bezet is, 75% van zijn grond is kwijtgeraakt aan nederzettingen, militair terrein en natuurreservaten.
Het was ook zeker niet de eerste keer dat een moskee in brand werd gestoken op de Westoever. Dat gebeurde de afgelopen jaren zeker meer dan 10 keer eerder. De daders van deze acties zijn nooit gepakt. De Israelische politie komt in zulke gevallen kijken, voert voor de show een onderzoek uit en laat nooit meer iets van zich horen, aldus de dorpelingen in Al-Mughayyir.
De Israelische pers meldt dat woensdag ook een molotov cocktail werd gegooid naar een niet meer in gebruik zijnde synagoge in de Palestijnse plaats Shfaram in Israel zelf. De molotov-coktail raakte de synagoge niet en er werd geen enkele schade aangericht, volgens de Israelische kranten. zodat het de vraag is waarom ze het überhaupt meldden. De synagoge was onlangs opgeknapt door Palestijnse jongeren samen met Joodse jongeren.

1 opmerking:

Unknown zei

Er is een bekend spreekwoord wat hier van toepassing is: In het land der blinden is eenoog koning, wat betekent: Tussen dommeriken volstaat een beetje verstand om de baas te zijn. Dit is op deze kolonisten van toepassing. De Staat Israël laat hen hun gang gaan en de Nederlandse pers zal er wel weer over zwijgen.

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...