zaterdag 8 november 2014

Politie doodt jonge Palestijnse Israeli bij arrestatieDe Israelische politie heeft zaterdag een 22-jarige Israelische Palestijn doodgeschoten bij het verrichten van een arrestatie in de plaats Kfar Kana ten noorden van Nazareth. Het slachtoffer is de 22-jarige Kheireddin Raouf Hamdan. De politie wilde zijn neef arresteren. Volgens een verklaring van de politie had Hamdan een mes in de hand en probeerde hij een politieman neer te steken. Op het video filmpje dat later opdook is echter te zien dat Hamdan met een voorwerp in de hand een politieauto te lijf ging. Daarop sprongen agenten uit de auto die hem doodschoten. Israel is een gevaarlijk land. Vooral voor Palestijnen.

6 opmerkingen:

Trees zei

Dit is een gewone executie. Hij liep weg, van de politie vandaan, zij gingen erachteraan, en schoten op hem. Daarna bewoog hij nog en hij lijkt niet dodelijk gewond.Ze sleuren hem de jeep in. Wat is er daarna gebeurt dat hij aan zijn verwondingen later overlijd. Palestijnse levens zijn goedkoop .

Anoniem zei

Op het blog van Richard Silverstein een uitgebreider artikel hierover
=... The police, perhaps believing there was no video of the killing, provided Ynet with a patently false account of what occurred. They claimed both that Hamdan drew a knife and that he attempted to stab them. The video clearly indicates there was no attempt to stab them as they were inside their vehicle and never in danger.

Now that the police have been caught red-handed in outright murder, their story will undoubtedly change ... =

Ik raak langzamerhand de tel kwijt bij al die moorden.

Herman

Anoniem zei

Sorry Maarten jan, ik was de link vergeten: http://www.richardsilverstein.com/2014/11/08/israeli-police-execute-20-year-old-palestinian-in-nazareth-then-lie-about-it/

Herman

Abu Pessoptimist zei

Herman,
Richard Silvestein geeft uitleg bij wat je ook zelf kunt zien. Ik dacht dat het voor zichzelf sprak en liet die uitleg dus weg. Het was gewoon een terechtstelling, of eigenlijk een moord.

Titus zei

Van de andere kant moet ik zeggen dat politie vaak moorden pleegt en erna straffeloos mee wegkomt. Ook in Nederland vindt dit plaats.
Alleen de schaal door Israel is van een andere orde.

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

@Titus Niet alleen de schaal is anders, ook de 'etniciteit' van de slachtoffers is eenzijdig-Palestijns. 'Etniciteit' speelt in NL op het niveau van 'politiemoord' een geringere rol (hoop ik...)

Verder maak je een punt dat aandacht verdient: niet elke 'misstand''(understatement) in Israël is 'typisch Israëlisch', maar heel veel, zo niet alles van hetgeen waar AbuPO aandacht voor vraagt is gerelateerd aan het conflict met de Palestijnen of op het zionisme gestoeld exclusivisme en agressie jegens anderen dan joden (bijv. de vernielingen in de Bedoeïengemeenschappen).

Een goed voorbeeld van niet altijd met het conflict verbonden problematiek is de corruptie, die we immers in alle landen ter wereld aantreffen.

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...