maandag 10 november 2014

Israelisch kabinet keurt wet goed die stap één is van een project om de Westoever te annexeren

File photo of MK Orit Struck speaking at a Knesset committee meeting, June 11, 2013. (Photo by Oren Ziv/Activestills.org)
Orit Struk aan het woord in de Knesset (Foto Activestills.org)

Het Israelische kabinet heeft zondag een wet goedgekeurd die de Israelische wet  van toepassing verklaart in alle nederzettingen op de Westoever. De wet moet nog worden aangenomen door de Knesset, maar als dat is gebeurd  is een pennenstreek van de militaire commandant van de bezette gebieden voldoende om hem in werking te stellen. .
De nieuwe wet is onderdeel van een project van tien nieuwe wetten die zijn voorbereid door de leden van de Knesset Orit Struk (HaBayit haYehudi) en Yariv Levin (Likud en leider van de regeringsfracties in de Knesset). Deze twee staan aan het hoofd van de ''Eretz Israel'' lobby  in de Knesset en hun project mikt op het geleidelijk annexeren van de Westoever in stappen. In een interview met de site van de omroep van de kolonisten, Arutz Sheva, legde Struk, die zelf in een nederzetting in Hebron woont, onlangs uit wat de bedoeling is.
Struk is niet voor annexatie in één keer,  want daar is volgens haar het Israelische publiek nog niet rijp voor. ''Israel is nog niet klaar voor een volledige annexatie,'' zei ze in het interview, “we moeten mikken op iets dat het Israelische publiek in de huidige situatie kan behappen. Zoals het nu is, is het onmogelijk om voldoende steun te krijgen voor het idee om het hele gebied te annexeren, inclusief Ramallah, Nablus en meer steden.Dat is de reden dat we door moeten gaan op wat altijd de zionistische manier is geweest, namelijk de geleidelijke manier.”
En op de vraag naar wat ze dacht van de internationale reacties daarop, en of die belangrijk waren, zei ze: “Er bestaat geen twijfel aan dat de internationale arena belangrijk en relevant is en we zullen ook in die omgeving veel hasbara (uitleg/propaganda) moeten bedrijven. Maar het begint er allemaal mee dat het volk van Israel moet weten wat het wil. Tot de dag van vandaag heeft de wereld niet onze soevereiniteit over Jeruzalem of de Golan Hoogten erkend, maar die soevereiniteit is desondanks een feit en volop aanwezig.”
(h/t + 972)

Geen opmerkingen:

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...