donderdag 6 november 2014

Drie militairen op Westoever gewond doordat auto hen waarschijnlijk opzettelijk overrijdt


Video opname van het incident. 

 Drie Israelisch militairen zijn woensdagavond gewond geraakt doordat een auto op hen inreed toen zij stonden te wachten langs de weg tussen Bethlehem en Hebron bij het Arrub-kamp. De automobilist reed door. Het Israelische leger neemt aan dat de aanrijding opzet was. Zij zoeken de omgeving af. De auto is intusswen gevonden, maar de bestuurder is verdwenen. De drie militairen zijn naar een ziekenhuis vervoerd, een van de gewonden is zwaar gewond, de anderen matig gewond.
Het lijkt erop dat auto's een wapen zijn geworden in strijd tussen Joden en Palestijnen. Minder dan twee weken geleden reed een Palestijnse automobilist in op passagiers van de sneltram in Jeruzalem. Eerder vandaag gebeurde zoiets nog een keer. Bij beide incidenten vielen doden, en in beide gevallen werd de bestuurder doodgeschoten.
Op de Westoever komen al veel vaker incidenten voor waarbij Palestijnen worden overreden door kolonisten.
Om slechts twee ernstige, recente gevallen te noemen: op 9 oktober werden twee meisjes van vijf jaar geschept door een kolonist toen zij uit de bus van hun crèche stapten in het dorp Sinjil bij Ramallah. Eén van de twee meisjes overleed nog diezelfde dag. En in juli raakte de de 9-jarige Sanabel Attous uit Jab'a bij Bethlehem zwaar gewond nadat zij opzettelijk was overreden door een kolonist. In geen van beide gevallen werden de bestuurders doodgeschoten, ze werden zelfs niet eens gearresteerd of vervolgd. Dat gebeurt alleen als er Joodse slachtoffers vallen en de bestuurder een Palestijn is.

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...