zondag 23 november 2014

Kolonisten steken Palestijn huis in brand


Het zwaar beschadigde huis (Foto: Ma'an)

Israelische kolonisten hebben zondagmorgen heel vroeg een Palestijns huis in brand gestoken in het dorpje Khirbat Abu Falah ten noordoosten van Ramallah door een molotov-cocktail door een van de ramen naar binnen te gooien. Daar waren de weduwe van huiseigenaar Abd al-Karim Hussein Hamayil en haar drie dochters, maar niemand raakte gewond. De benedenverdieping van het huis raakte zwaar beschadigd. 
De kolonisten gooiden eerst traangas- en stungranaten naar het huis en probeerden in te breken, zo vertelde Ghassan Daghlas, de man die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten van de nederzettingen bijhoudt. Nadat het huis in brand was gevlogen vluchtten ze. Ze lieten op muren slogans achter als ''Dood aan de Arabieren'' en "wraak''.
De Israelische politie liet weten een onderzoek in te stellen. In oktober staken kolonisten een moskee in brand in Aqraba. De daders zijn niet gevonden. Het is heel gewoon dat kolonisten schade aan eigendommen veroorzaken op de Westoever. En zij doen dat straffeloos want er wordt nagenoeg nooit iemand gepakt. De Israelische mensenrechtenorganisatie Yesh Din merkte in een recent rapport op dat 92% van de klachten van Palestijnen geen enkel vervolg krijgen.

1 opmerking:

Truus van Hemeren zei

Het kan toch ook een shin beth fake zijn geweest met of zonder medewerking van de PA.
Het komt over als een ongeloofwaardig verhaal.
Meestal kijk je goed door nieuwsgaring heen.

Israel hervat zijn moorddadige aanvallen op Gaza, nu alweer tenminste 32 doden

Archieffoto. Persbureau Wafa  Israel heeft vanmorgen om 7 uur zijn heilloze wraakactie tegen Gaza hervat. Volgens een communiqué  van het Is...