woensdag 12 november 2014

Israel arresteert politieman wegens doodschieten Palestijnse puber(s) op Nakba-dag

De dood van Nadim Nuwara op 15 mei 2014 in Beitunia.

Herinneren we het ons nog? Nadim Nuwara? Doodgeschoten op 15 mei - Yom al-nakba - in Beitunia? Net als Mohammed Abu Thaher? Twee jongens van 16 en 17 die met scherpe munitie werden gedood terwijl er niet eens een confrontatie met Palestijnen aan de de gang was?
Wat heeft de hasbara-machine toen op volle toeren gedraaid. De Israelische politie die beweerde dat er niet met scherp was geschoten, ballistische experts die beweerden dat een kogel,toen die gevonden was, niet de kogel kon zijn die Nadim had gedood, want hij was niet plat. Elder of Zion, de internet-krant Algemeiner en in Nederland de Israel-gelovige Ratna Pelle van het IMO-blog of twitteraar Hans Moll, allemaal hasbara-bekenden die beweerden dat Nadim de verkeerde kant opviel, dat er geen bloed te zien was, dat het flauwe kul was, dat hij niet dood was, dat het een ''Pallywoord komedie'' was, zoals ook de Israelische ex-ambassadeur in de VS, Michael Oren, suggereerde in een interview met CNN. Enfin ik heb het hier zo'n beetje allemaal genoemd.
En nu melden de Israelische kranten dat Israel een lid van de grenspolitie heeft gearresteerd op verdenking van moord en dat ook zijn superieur is aangehouden en huisarrest heeft gekregen, omdat hij wist dat de politieman met scherp had geschoten en dit voor zich had gehouden.
Sterker nog, de politie had ontkend dat er met scherp was geschoten en alle leden van zowel de leger- als de politie-eenheden die op die dag aanwezig waren, hadden na ondervraging volgehouden dat er geen scherpe munitie was gebruikt, meldt Haaretz.
Maar de reden dat de politieman is aangehouden is nu toch de kogel die de familie van Nadim Nuwara een paar dagen na diens begrafenis vond in zijn schooltas, tussen bebloede schriften. Die kogel blijkt afkomstig uit het wapen van de gearresteerde politieman.
We kunnen hieruit concluderen dat de Israelische politie er nu kennelijk wèl van uitgaat dat Nadim echt dood is, en dat de reden daarvan was dat er een kogel door hem heen is gegaan, die afkomstig was uit het wapen van een Israelische politieman. Dat is slecht nieuws voor al die hasbara-ijveraars die beweerden dat dit weer een duidelijk voorbeeld was hoe mensen zoals ik, of organisaties als Amnesty International of B'Tselem, er steeds op uit zijn Israel met leugens en laster zwart te maken. Maar het zegt nog niet veel over de verdere afloop. Israelische politiemannen krijgen meestal niet zulke zware straffen als zij onder diensttijd Palestijnen doden, ook al is liegen over het gebruik van scherpe munitie in dit geval vast wel een verzwarende omstandigheid. De dood van Mohamed Abu Thaher staat echter kennelijk weer niet ter discussie, omdat er in zijn geval niet een kogel uit een schooltas of zoiets rolde. Maar helemaal zeker weten doen we dat ook weer niet, want het onderzoek valt onder de censuur, zo meldde een politiewoordvoerder. We wachten het dus maar af.

Geen opmerkingen:

Israeli's schieten weer twee Palestijnen dood en gespannen sfeer bij al-Aqsa

Mohammed Abu Kafia Israelische militairen hebben zaterdag en zondag weer twee Palestijnen gedood bij twee verschillende gelegenheden. Zaterd...