zaterdag 29 november 2014

Brandstichting in gemengd Joods-Arabische school in Jeruzalem

Graffiti reading 'Kahane was right' at Jerusalem's bilingual school.
''Kahane had gelijk'' staat er op één van de muren van de in brand gestoken school. De partij van rabbijn Meir Kahane, Kach, werd in de jaren tachtig verboden in Israel omdat hij racistisch was. Hij heeft desondanks nog altijd veel aanhangers, met name onder kolonisten. (Foto Haaretz/Brandweer van Jeruzalem). 

Onbekenden hebben zaterdag brand gesticht in de enige gemengd Joods-Arabische school in Jeruzalem, de ''Max Rayne Hand in Hand'' school, waar  624 Palestijnse en Joodse kinderen van Oost en West-Jeruzalem tweetalig onderwijs krijgen, vanaf de kleuterschool tot de 12e klas. Verschillende klaslokalen van de de kleuterschool werden beschadigd. Ook werden op diverse muren leuzen aangetroffen als 'Nee tegen assimilatie", "Geen coëxistentie met kanker", "Kahane had gelijk", en het altijd populaire ''Dood aan de Arabieren''.
Ouders van kinderen op de school kwamen zaterdagavond bijeen om alternatieve ruimte te regelen voor de beschadigde klaslokalen en hingen spandoeken op met teksten als “Joden en Arabieren weigeren vijanden te zijn''. Zondagochtend zal bij het begin van de schooldag een bijeenkomst worden gehouden.
Shuli Dichter, directeur van ''Hand in Hand'' dat vijf van zulke scholen heeft in heel Israel zei in een verklaring dat het niet de eerste agressieve aanval op de school was, maar dat de opzet om te streven naar partnerschap er niet door zal worden doorkruist.
'Death to Arabs' (Photo: Arik Abulof, Jerusalem Fire Brigade)
''Dood aan de Arabieren'' (Foto YNet/Brandweer Jeruzalem). 

1 opmerking:

Bert Erends zei

Ongetwijfeld een traumatische ervaring voor de leerlingen, wiens school in de brand werd gestoken.
Op 972mag.com staan nog vervolg artikelen, zoals "Why is Jewish violence always a reaction to Palestinian violence?" http://972mag.com/why-is-jewish-violence-always-a-reaction-to-palestinian-violence/99444/ o.a over het resetten van de geschiedenis na elke Palestijnse handeling die met geweld gepaard gaat en het framen van die daad als institutioneel geweld.

Israeli's doden kolonel van de inlichtingendienst

Ahsraf Ibrahim   Een kolonel van de Inlichtingendienst van de Palestijnse Autoriteit en oud-gevangene is maandagmorgen bezweken aan de verwo...