dinsdag 23 mei 2017

Israeli's schieten jongen van 15 dood, ook meer dan 20 gewonden

Raed Radayda
Israelische militairen hebben maandagavond, tijdens het bezoek van president Trump, bij het zogenaamde ''Container'' checkpoint bij Bethlehem een 15 jarige jongen doodgeschoten. Volgens het Israelische leger kwam hij met een mes op de soldaten afrennen. Palestijnse bronnen identificeerden hem als Raed Ahmad Radayda uit de plaats Obaidiyya bij Betlehem. Zijn familie was hem vanaf de middag kwijt en hoorde 's avonds dat hij dood was. Niemand van de soldaten raakte overigens bij deze ''aanslag'' gewond.
In de Gaza strook schoten Israelische soldaten een jongen uit het Bureij kamp in zijn been.
 Bij het Qalandiya checkpoint raakten maandagavond 18 Palestijnen tijdens botsingen met Israeli's gewond.
Acht Palestijnen werden getroffen door scherpe munitie. Een van hen werd in de buik geraakt en is zeer ernstig gewond. De anderen werden getroffen door zogenoemde ''rubberkogels''. Ook waren er tientallen mensen die ademhalingsmoeilijkheden kregen door een overdosis traangas. De gewonden vielen tijdens een solidariteitsdemonstratie met de hongerstakers in Israelische gevangenissen.
In het dorp Nabi Saleh werden nog twee mensen getroffen door scherpe munitie. Andere botsingen deden zich voor tussen Hebron en Yatta in het zuiden van de Westoever en in Hebron zelf. Op de hele Westoever en in Jeruzalem was intussen gisteren een algemene staking van kracht 

4 opmerkingen:

Elisabeth zei

Bedankt dat er tenminste iemand is in Nederland die dit documenteert. Ik kan me voorstellen dat je soms moedeloos wordt, maar wat jij doet heeft waarde, zelfs al zou niemand het lezen.

Unknown zei

Ga het- met Abu's welnemen- gebruiken in m'n juni VrouweninhetZwart Nieuwsbrief [al 17 jaar schrijf ik die] die behalve in ons VIZ netwerk ook weer op Face Book komt en zo een steeds grotere verspreiding krijgt. Dus Elisabeth,om je een beetje gerust te stellen; 'zelfs als niemand het zou lezen' is gelukkig verleden tijd met al onze IT mogelijkheden.Miljoenen mensen lezen steeds meer over de 50/70-tig jaar oude schanddaden van Isr.zionistische criminele leger

Meir zei

Elisabeth wordt moedeloos omdat de moord op een jood is mislukt.

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Ik heb sterk de indruk dat Elisabeth moedeloos wordt van het grote aantal kinderen dat van grote, veilige afstand met vele kogels door goed bewapende en beschermde militairen wordt doorzeefd, waar in een beschaafd land mogelijk een arrestatie was uitgevoerd, of hoogstens een schot in een been. En misschien trouwens ook wel helemaal niets. De verhalen van dat ze wilden aanvallen of messen hadden zijn namelijk te vaak gewoon verzonnen. Palestijnen zijn in Israel een soort wild zijn dat afgeschoten mag worden zonder dat je geen jachtakte voor nodig hebt. En dat zonder dat behoorlijke onderzoeken plaatsvinden, en zonder dat Israeli's die zo'n kind vermoorden worden bestraft. (En trouwens ook zonder dat de wereld er aandacht aan besteedt). Waar Elisabeth mogelijk ook moedeloos van wordt (en anders ik wel) is dat idioten als u dan ook nog met dit soort stompzinnige en schandalige commentaren durven te komen. Blijkbaar doet het u niets dat Israel een land van racistische moordenaars is geworden/aan het worden is.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...