dinsdag 9 mei 2017

Kolonisten beschadigen 20 auto's: leuzen en doorgesneden banden

''Administratieve prijskaart'' en doorgeprikte banden.

Israelische kolonisten hebben racistische leuzen op auto's en muren gespoten in het Palestijnse Oost Jeruzalem en de banden van auto's doorgesneden. Zij deden dat langs weg 21 die tussen tussen het  vluchtelingenkamp Shu'afat en de nederzetting (wijk) Rafat Shlomo loopt. Hier werden zo''n 18 auto's beschadigd. Ook in het dorp Na'ura in Noord Israel (het Gilboa district) waren kolonisten actief. Daar werden twee auto's beschadigd. Hier werden twee (vermoedelijke kolonisten door veiligheidscamera's tijdens hun bezigheden gefilmd.
De woorden die op de auto's en een enkele muur werden gespoten waren ''Administratieve prijskaart'', ''Mohammed is een zwijn'' en ''Pikar de koning''. Prijskaart is een term die door kolonisten werd gebruikt om hun ongenoegen kenbaar te maken over maatregelen van de regering. De ''prijs'' daarvoor werd dan betaald in de vorm van schade aan Palestijns bezit. Vandaar de term.
Aanvallen als dit waren al een tijdje niet meer gemeld. In Israel wordt aangenomen dat er een verband is met door de politie uitgevaardigde verboden aan 17 personen om zich een tijdje lang niet op de Westoever te vertonen. Het gaat om inwoners van de nederzettingen Yitzhar, Kiryat Arba en Kokhav Hashahar, evenals een paar inwoners van Tel Aviv. De verboden werden onlangs afgegeven, overigens nadat al eerder 20 van dit soort orders af waren gegeven. Die 20 gelden ook nog steeds.
Inwoners van de nederzetting Yitzhar waren vooral boos over het verbod voor Pikar, want zo zou hij een tijdje gescheiden zijn van zijn zes kinderen, schrijft de krant Haaretz. Het verbod zou in zijn geval zijn afgegeven omdat Pikar (''Pikar de Koning'') leden van de zogenoemde ''heuveltop jongeren''onderdak heeft verleend. De krant 'Times of Israel' kenschetste hem zelfs al een leider van deze heuveltopclub. De ''heuveltop jongeren'' zijn scherpslijpers die zich onder meer hebben onderscheiden door het stichten van zogenoemde ''illegale outposts'' op heuveltoppen in de Westoever.
Burgermeester Barkat van Jeruzalem en de politie hebben een onderzoek aangekondigd en gezegd dat zij een maximum aan middelen zullen gebruiken om de schuldigen aan de vernielingen te pakken. We zullen het zien.
 Mohammed is een zwijn. (Foto's Ma'an)

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...