woensdag 17 mei 2017

''Trumps lekken van informatie bracht leven Israelische spion bij ISIS in gevaar''

Trump en Lavrov.

Het feit dat de Amerikaanse president Donald Trump geheim te houden inlichtingen heeft gedeeld met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov, heeft het leven in gevaar gebracht van een spion binnen de Islamitische Staat (ISIS), die daar is geplant door, of werkt voor, Israel. Dat meldde  de Amerikaanse tv zender ABC dinsdag, volgens de  Israelische krant Haaretz.
Het nieuws werd onthuld door vroegere en huidige Amerikaanse functionarissen, volgens ABC, niet door Israeli's. Verdere details gaf ABC niet. Het is echter explosief nieuws, aangezien het in alle duidelijkheid de incompetentie van de huidige Amerikaanse president onthult. 
De informatie, dat ISIS plannen heeft om een aanslag te plegen met behulp van laptops, leidde tot de huidige plannen van de VS om een ''ban op het meenemen van laptops in de passagiersruimte'' in te stellen.
Israel heeft tot nu toe niet bevestigd dat het nieuws dat Trump aan de Russen gaf inderdaad uit Israelische bron kwam, zoals de New York Times meldde. ook het Witte Huis heeft dat niet expliciet gedaan. Persvoorlichter Jean Spicer verwees echter naar een uitlating van de Israelische ambassadeur Ron Dermer in Washington, die de samenwerking tussen de inlichtingendiensten van de VS en Israel had geprezen en die had gezegd dat die samenwerking zou worden voortgezet. Volgens een uitlating van generaal McMaster, de Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur, was president Trump er niet van op de hoogte uit welke bron de informatie stamde die hij Lavrov had meegedeeld.

2 opmerkingen:

Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei

Als er al van een binnen IS geplante spion sprake is geweest - niet onwaarschijnlijk - dan van een Jordaanse, niet van een Israëlische. Israël heeft òf info ontvangen van de Jordaniërs, en die al dan niet met hun medeweten doorgegeven aan de Amerikanen, òf de intel-unit 8200 heeft de Jordaniërs afgeluisterd en de info doorgegeven aan de Amerikanen, zonder dat de Jordaniërs hiervan hebben geweten.

Aldus Al-Jazeera, geciteerd door Richard Silverstein.

Abu Pessoptimist zei

Jaap Hamburger,
Het kan. Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat de Israeli's zelf een Jordaanse spion (of een Palestijn of wat dan ook) in het veld hebben.

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...